
دریافت کارت بازرگانی حقوقی یکی از کارتها و مدارک بسیار مهم با موارد استفاده و کاربردهای بسیار زیاد است که در این مطلب قصد داریم در مورد آن و ویژگیها و خصوصیات مربوط به این کارت بازرگانی با شما صحبت کنیم. در واقع برای دریافت کارت بازرگانی حقوقی نیاز به یک سری مدارک، شرایط، اصول و نکات است که باید آنها را بررسی کنیم.
دریافت کارت بازرگانی حقوقی چیست؟
برای اینکه بدانیم دریافت کارت بازرگانی حقوقی چیست در ابتدا باید با معنا و مفهوم کلی دریافت کارت بازرگانی آشنایی داشته باشیم. کارت بازرگانی یک کارت یا مجوزی است که با استفاده از آن میتوان اقدامات مربوط به صادرات و واردات کالا را انجام داد. این کارت هم برای اشخاص حقیقی و هم برای اشخاص حقوقی صادر میشود.
اما در این مطلب قصد داریم در مورد نحوه دریافت کارت بازرگانی حقوقی با شما صحبت کنیم. کاربردها و اقداماتی که با استفاده از این کارت انجام میشود مهم و زیاد است که از جمله آن میتوان به ترخیص کالا، واردات از مناطق آزاد و … اشاره کرد.
شرایط دریافت کارت بازرگانی حقوقی
همانطورکه در بالا به آن اشاره کردیم کارت بازرگانی در ایران هم برای اشخاص حقوقی و هم برای اشخاص حقیقی صادر میشود، اما کاربردهای آن با هم متفاوت است. برای دریافت کارت بازرگانی حقوقی نیاز به یکسری شرایط است که در ادامه این شرایط را با هم بررسی میکنیم.
به این نکته توجه کنید که کارت بازرگانی حقوقی در ایران برای اشخاص حقوقی ایرانی و هم برای اشخاص حقوقی غیر ایرانی صادر میشود اما شرایط دریافت هر کدام متفاوت است.
شرایط دریافت کارت بازرگانی حقوقی غیر ایرانی
در ایران افراد غیر ایرانی و به اصطلاح خارجی هم میتوانند کارت بازرگانی دریافت کنند. اما دریافت این کارت نیز برای آنها نیازمند داشتن شرایطی به قرار زیر است:
افراد غیر ایرانی که میخواهند کارت بازرگانی ایرانی داشته باشند نیز باید مشابه با ایرانیها تمامی شرایط بالا را داشته باشند به استثنا داشتن کارت پایان خدمت و یا معافیت از سربازی.
از دیگر شرایط اخذ کارت بازرگانی برای افراد غیر ایرانی، داشتن پروانه کار و اقامت است.
اما آخرین شرایطی که خارجیها متقاضی کارت بازرگانی باید داشته باشند این است که کشور آنها نیز به ایرانیهای مقیم آن کشور کارت بازرگانی اعطا کند.
مدارک دریافت کارت بازرگانی حقوقی
- ارائه گواهی عدم سوپیشنه مدیر عامل که تاریخ آن برای قبل از 6 ماه گذشته نباشد.
- ارائه اصا مفاصا حساب مالیاتی
- ارائه گواهی گمرک
- ارائه یک نسخه اصل و یک نسخه کپی از تقاضانامه شرکت
- ارائه یک نسخه اصل و یک نسخه کپی از اظهارنامه شرکت
- ارائه یک نسخه اصل و یک نسخه کپی از اساسنامه شرکت
- ارائه یک نسخه اصل و یک نسخه کپی از پرداخت و دریافت آگهی روزنامه رسمی آخرین ثبت تغییرات شرکت
- ارائه شناسه ملی شرکت
- ارائه اصل کارت ملی
- ارائه سند اصلی ملک شرکت و یا ارائه اجارهنامه آن
- ارائه اصل و کپی کارت پایان خدمت و یا معافیت از سربازی
مالیات کارت بازرگانی حقوقی
مالیات کارت بازرگانی یکی از مسائلی است که برای افراد دارای اهمیت بسیار زیادی است و عده زیادی به این دلیل که فکر میکنند که مالیات این نوع از کارتها بسیار زیاد است اقدامی در جهت دریافت آن نمیکنند.
این در حالی است که با توجه به قوانین مالیاتی هیچ مالیاتی فقط برای دریافت کارت بازرگانی وجود ندارد و مالیات با توجه به درآمدی که از کارت بازرگانی به دست میآید تعیین میشود. میزان مالیات کارت بازرگانی برای اشخاص حقوقی در حدود ۲۵ درصد از درآمد است.
ابطال کارت بازرگانی حقوقی
ابطال و یا تعلیق کارت بازرگانی یکی از موضوعاتی است که بعد از دریافت کارت بازرگانی حقوقی ممکن است اتفاق بیفتد.
کارت بازرگانی مثل هر کارت دیگری ممکن است که دزدیده و یا گم شود. برای اینکه از سوء استفاده از کارت جلوگیری شود باید کارت را به صورت موقت تعلیق کرد که این تعلیق با استفاده از سه روش ارائه درخواست تعلیق، اطلاع به اداره آگاهی، درج آگهی در روزنامه کثیرالانتشار انجام میشود.
ابطال کارت بازرگانی یکی از موضوعاتی است که هم به صورت اختیاری و هم به صورت اجباری انجام میشود. در حالت اختیاری دارنده کارت بازرگانی باید عدم تمایل خود به داشتن کارت بازرگانی را به اتاقهای بازرگانی و تعاون اداره کل مقررات صادرات و واردات سازمانهای بازرگانی اطلاع بدهد.
اما در حالت اجباری، ابطال کارت بازرگانی زمانی اتفاق میافتد که مشخص شود دارنده کارت اقدامات خلاف قانون مثل قاچاق کالا و جرایم مشابه را انجام داده است. در این شرایط هم کارت بازرگانی ابطال میشود و هم باید مجازات جرایم فوق انجام شود.
یا اگر بعد از دریافت کارت بازرگانی اتاق بازرگانی یا اتاق تعاون به این نتیجه برسند که دارنده کارت شرایط دریافت آن را ندارد و یا این شرایط را از دست داده است، کارت بازرگانی به صورت اجباری ابطال میشود.
مدارک ابطال کارت بازرگانی حقوقی
همانطور که میدانید در این مطلب در مورد دریافت کارت بازرگانی حقوقی با شما صحبت میکنیم پس در این قسمت نیز مدارک مورد نیاز برای ابطال کارت بازرگانی برای اشخاص حقوقی را باهم بررسی میکنیم.
برای ابطال کارت بازرگانی اشخاص حقوقی به دو نسخه تقاضانامهی شرکت، ارائه کارت بازرگانی اصل و یک نسخه کپی از آن نیاز است.
همچنین ارائه اظهارنامه ابطال ثبت دفاتر تجاری و ارائه صورتجلسه مجمع عمومی و تنظیم صورتجلسه هیئت مدیره به همراه ارائه گواهی تسلیم اظهارنامه مالیاتی با ارائه عکس روزنامه رسمی انحلال شرکت نیز لازم است.
تمدید کارت بازرگانی حقوقی
کارت بازرگانی چه حقوقی و حقیقی دارای اعتبار یک ساله است و بعد از گذشت یک سال باید آن را تمدید کرد.
البته این مهلت اعتبار برای سال اول است. در صورتی که تخلف با کارت صورت نگرفته باشد و از آن استفاده درستی شده باشد میتوان آن را تا سه یا پنج سال بعد تمدید کرد. برای تمدید کارت بازرگانی بهتر است که قبل از اینکه اعتبار آن تمام شود با مدارک مورد نیاز برای تمدید کارت بازرگانی اقدام گردد.
مدارک تمدید کارت بازرگانی حقوقی
- ارائه کارت بازرگانی و یک نسخه فتوکپی از آن
- ارائه کارت ملی مدیر عامل
- ارائه دو عکس سه در چهار مدیر عامل شرکت
- ارائه اظهارنامه مالیاتی
- ارائه مفاصا حساب تامین اجتماعی
- ارائه مفاصا حساب تسویه حساب مالیاتی
- ارائه آگهی روزنامه تاسیس شرکت
- ارائه کارت پایان خدمت یا معافیت مدیرعامل
- ارائه گواهی عدم سوء پیشینه مدیر عامل
- ارائه گواهی که نشان دهنده حساب جاری شرکت باشد
نکات دریافت کارت بازرگانی حقوقی
نکات مهمی در زمینه دریافت کارت بازرگانی حقوقی وجود دارد که در ادامه به آنها میپردازیم.
- برای هر واحد ملکی فقط میتوان یک کارت بازرگانی چه حقیقی و چه حقوقی اخذ کرد.
- کارمندان دولت و مستخدمین دولتی نمیتوانند کارت بازرگانی دریافت کنند.
- مدیرعامل شرکت باید حتماً در کلاسهای آموزشی کارت بازرگانی با توجه به میزان تحصیلات خود شرکت کند.
- تمامی مدارک باید برابر با اصل شود.
- برای دریافت کارت بازرگانی حقوقی حداقل مدرک تحصیلی دیپلم و یا ۳ سال سابقه کاری مرتبط نیاز است.
- در زمانی که مدارک برابر اصل میشوند مدیرعامل و یا نماینده قانونی مدیران باید حضور داشته باشند.
- به این نکته نیز توجه کنید که کارت بازرگانی حقوقی در ایران هم برای اشخاص حقوقی ایرانی و هم برای اشخاص حقوقی غیر ایرانی صادر میشود اما شرایط دریافت هر کدام متفاوت است.
- عضویت در اتاق بازرگانی اشخاص حقوقی
مدارک عضویت در اتاق بازرگانی برای دریافت کارت بازرگانی حقوقی
کارت عضویت برای اشخاص حقوقی به نام مدیرعامل یا رئیس هیئت مدیره شرکت صادر میشود.
- مدارک شناسنامه گیرنده کارت.
- ارائه گواهی ثبت در دفاتر تجاری. رسید نشان دهنده پرداخت حق عضویت.
- ارائه تصویر مدرک تاسیس شرکت
جمع بندی
در این مطلب تلاش کردیم تا همه جزئیات مربوط به دریافت کارت بازرگانی حقوقی و شرکتی را با شما در میان بگذاریم. در واقع کارت بازرگانی حقوقی و حقیقی در ارائه مدارک و همچنین پرداخت مالیات با هم تفاوتهایی دارند که باید در زمان اقدام به دریافت کارت بازرگانی در مورد آن اطلاع داشته باشید.
اگر در مورد هر مسئلهی در زمینه دریافت کارت بازرگانی حقوقی و جزئیات مربوط به آن سوال دارید میتوانید از خدمات و مشاوره مجموعه ما در این زمینه استفاده کنید ثبت خوب فرهنگ است. کافیست درخواست خودتان را در هز زمینهای در سایت ثبت کنید.
سلام، ممنون از مطلب مفیدتون
شرکت ما قفل مالیاتی شده است، آیا با این وجود هنوز میتوانم برای دریافت کارت بازرگانی حقوقی اقدام کنم؟
سلام و درود.
ممنون از نظرتون.خیر برای دریافت کارت بازرگانی همانطور که مطلع هستید استعلام مالیاتی دریافت میشود و در صورتی که مشکلی در اینخصوص باشد جواب استعلام منفی است و تا زمان رفع مشکل،امکان تکمیل درخواست دریافت یا تمدید کارت بازرگانی وجود ندارد.
سلام، آیا اگر شرکتم را منحل کنم دیگر برای دریافت کارت بازرگانی حقوقی نمیتوانم اقدام کنم؟
سلام و درود.
خیر،زمانی که شرکت منحل شود امکان دریافت کارت بازرگانی حقوقی وجود ندارد.
این موضوع رو مدنظر داشته باشید که بابت دریافت کارت بازرگانی تمامی مدارک از طرف اتاق بازرگانی استعلام گرفته میشود که در صورتی که شرکت منحل شده باشد امکان اینکار وجود ندارد.
من یک شرکت دارم که امسال عدم فعالیت رد کردیم، آیا با این شرکت میتوانم برای دریافت کارت بازرگانی حقوقی اقدام کنم؟
سلام و درود.
بله با توجه به مدارک مورد نیاز شرکت و مفاصاحساب مالیاتی و مدارک مدیر عامل شرکت،در صورتی که تاییدیه ها از سازمان صمت و اتاق بازرگانی اخذ شود میتوانید اقدام به اخذ کارت بازرگانی حقوقی نمایید.