تغییر موضوع فعالیت شرکت

تغییر موضوع فعالیت شرکت

تغییر موضوع فعالیت شرکت: یکی از تغییراتی که ممکن است بعد از ثبت شرکت تجاری انجام شود تغییر در زمینه تغییر موضوع فعالیت شرکت است به همین دلیل در این مقاله قصد داریم در مورد راهنمای تغییر موضوع شرکت به تشریح با هم صحبت کنیم.

در ابتدا باید بدانیم که موضوع فعالیت شرکت چه تعریفی دارد تا بعد بتوانیم در مورد تغییرات آن با هم صحبت کنیم. اگر شما هم قصد دارید موضوع فعالیت شرکت خودتان را تغییر دهید تا انتهای این مقاله با ما همراه باشید.

خانم یعقوبی مشاور تغییر موضوع فعالیت شرکت

تعریف تغییر موضوع فعالیت شرکت

یکی از اولیه‌ترین اقداماتی که باید در جهت ثبت شرکت انجام دهید مربوط به تعیین موضوع فعالیت شرکت است. موضوع فعالیت شرکت در بند 2 اساسنامه شرکت باید قید شود که نشان‌دهنده هدف و رسالت اصلی شرکت است.

شرکت نمی‌تواند خارج از موضوع فعالیت بیان شده هیچ اقدامی انجام دهد به همین دلیل است که در زمان تعریف موضوع فعالیت شرکت آن را به صورت گسترده و وسیع تعریف می‌کنند تا زمینه‌های زیادی را شامل شود.

در صورتی که هر نوع فعالیت، اقدام و یا معامله‌ای خارج از موضوع تعیین شده شرکت انجام شود غیرقانونی است و طرف مقابل حق ابطال آن را دارد.

تعریف تغییر موضوع فعالیت شرکت

نحوه تغییر موضوع فعالیت شرکت

بعد از اینکه موضوع فعالیت شرکت تعیین و شرکت ثبت شد ممکن است بنا به دلایلی لازم باشد تا موضوع فعالیت شرکت تغییر کند. به همین دلیل در این قسمت قصد داریم در مورد نحوه تغییر موضوع فعالیت شرکت با هم صحبت کنیم.

تغییر موضوع فعالیت شرکت باید به اساسنامه الحاق شود. همچنین در صورتی که تغییرات مورد نظر نیاز به مجوز داشته باشد باید در ابتدا مجوزها از ارگان‌های ذیربط دریافت شود.

سخت‌گیری در مورد موضوع فعالیت شرکت به این دلیل است که موضوع شرکت نشان‌دهنده هدف و رسالت اصلی تاسیس شرکت است و همچنین تغییر اعضا هیئت مدیره و شرکا نمی‌توانند سرمایه اصلی شرکت را در موضوعات دیگر صرف و خرج کنند.

برای اینکه بتوان موضوع فعالیت شرکت را تغییر داد در اولین مرحله باید مجمع فوق‌العاده تشکیل شود و در آخر جلسه، صورتجلسه‌ای مبنی بر ثبت تغییر موضوع شرکت در سامانه اداره و روزنامه رسمی آگهی شود.

این موضوع را فراموش نکنید که مجمع عمومی فوق‌العاده از سهامداران و بازرسین شرکت تشکیل می‌شود.

نحوه تغییر موضوع فعالیت شرکت

مدارک تغییر موضوع فعالیت شرکت

برای تغییر موضوع فعالیت شرکت مثل هر فرآیند قانونی دیگر نیازی به یک سری مدارک و اسناد است که باید در ابتدا آن‌ها را آماده کنید که در این قسمت این مدارک را با هم بررسی می‌کنیم.

  • در صورت نیاز به مجوز باید در ابتدا مجوزهای مربوطه گرفته شود
  • یک نسخه از پرداخت و دریافت آگهی روزنامه رسمی
  • کپی اوراق و مدارک شناسایی از قبیل شناسنامه و کارت ملی اعضا شامل سهامداران و بازرسین
  • در صورتی که قبلا تغییراتی در شرکت انجام شده باید از آن تغییرات یک کپی موجود باشد
  • ارائه صورتجلسه مجمع عمومی فوق‌العاده

طبق قوانین بروز اداره ثبت شرکت ها تمامی اعضا شرکت و بازرسین باید دارای خط تلفن همراه به نام خود باشند و شماره همراه اعضا میبایست در سامانه اداره ثبت شرکتها به ثبت برسد.

در صورتی که شماره همراه اعلامی بنام خود شخص نباشد با خطای سامانه مواجه خواهید شد.

نکته دیگری که در مورد تغییرات شرکت ها از جمله تغییر موضوع فعالیت شرکت باید بدانید این است که شخص صاحب حق امضا در شرکت باید در سامانه ثنا ثبت نام شده باشد در غیر این صورت روند تغییرات انجام شدنی نیست و با خطا همراه است که در این باره میتوانیم از طریق سایت رسمی ثنا اقدام به ثبت نام در این سامانه نمایید.

مدارک تغییر موضوع فعالیت شرکت

مراحل تغییر موضوع فعالیت شرکت

برای تغییر موضوع فعالیت شرکت نیازمند سپری کردن یک سری مراحل است که در این قسمت با هم این مراحل را برسی می‌کنیم.

در صورتی که شما هم قصد تغییر موضوع فعالیت شرکت خودتان را دارید باید این مراحل را سپری کنید پس حتما این قسمت را مطالعه کنید.

در اولین مرحله باید مجمع عمومی فوق‌العاده تشکیل شود تا نوع تغییر فعالیت بررسی و در نهایت تایید و ثبت شود. سپس در انتهای این جلسه باید صورت‌جلسه‌ای مبتنی بر تغییر موضوع فعالیت شرکت تنظیم شود.

سپس باید سهم هر کدام از شرکا به صورت شفاف تعیین شود. در ادامه در صورتی که تغییر مورد نظر نیاز به مجوز داشته باشد باید به اداره ثبت شرکت‌ها مراجعه کرده و مجوزها دریافت شود.

مرحله بعدی مربوط به ارائه لیستی از سهامدارن حاضر در جلسه مجمع عمومی فوق‌العاده است.

در این مرحله باید ثبت تغییرات شرکت مورد نظر در سامانه اداره ثبت انجام شود. بعد از ثبت این تغییرات، کارشناسان مربوطه در اداره ثبت ایرادهای آن را بیان می‌کنند تا در جهت رفع آن اقدام شود. در این مرحله باید تغییر موضوع تایید و پیش آگهی تغییرات صادر شود. بعد از صدور پیش‌ آگهی تغییرات باید آگهی اصلی تغییرات در روزنامه رسمی کشور منتشر شود.

تغییر موضوع فعالیت شرکت می‌تواند در هر نوع شرکتی انجام شود اما از آنجایی که ثبت شرکت سهامی خاص و ثبت شرکت با مسئولیت محدود بیشترین آمار ثبت شرکت را دارند به همین دلیل در این قسمت تغییر موضوع فعالیت شرکت سهامی خاص و تغییر موضوع فعالیت شرکت با مسئولیت محدود را با هم بررسی می‌کنیم.

مراحل تغییر موضوع فعالیت شرکت

تغییر موضوع فعالیت شرکت سهامی خاص

برای تغییر موضوع فعالیت شرکت سهامی خاص باید یک سری مراحل را سپری کرد که این مراحل را در ادامه با هم بررسی می‌کنیم.

در اولین مرحله باید مجمع عمومی فوق‌العاده با حضور سهامداران و بازرسین تشکیل شود. در انتهای این مجمع باید تنظیم صورتجلسات انجام شده و به امضای اعضای هیئت رئیسه برسد. در صورتی که نیاز به مجوز خاصی برای این تغییرات وجود دارد باید در ابتدا این مجوزها دریافت شود.

لیست سهامدارانی که در این مجمع حضور داشتند باید ارائه شده و امضای آن‌ها بر روی صورتجلسه برای ثبت تغییرات شرکت موجود باشد. در مرحله آخر نیز باید مدارکی از قبیل مجوزهای موردنیاز، لیست سهامداران حاضر، صورتجلسه مربوطه، اصل روزنامه آگهی دعوت به اداره ثبت شرکت‌ها ارائه شود.

تغییر موضوع فعالیت شرکت سهامی خاص

تغییر موضوع فعالیت شرکت با مسئولیت محدود

یکی دیگر از شرکت‌های پرطرفدار برای ثبت، شرکت‌های با مسئولیت محدود هستند که در این قسمت قصد داریم تغییر موضوع فعالیت شرکت‌های آن را با هم بررسی کنیم.

در اولین مرحله مثل تغییرات موضوع در هر شرکت دیگری باید مجمع عمومی فوق‌العاده تشکیل شود. در مرحله دوم تنظیم صورتجلسه به همراه امضا سهامداران باید انجام شود همچنین باید سهام هرکدام از اعضا به صورت کاملا دقیق و شفاف تعیین شود.

دریافت مجوزهای مربوطه در صورت نیاز به مجوز از اداره ثبت شرکت‌ها باید انجام شود. در این مرحله باید استعلام مربوط به مرجع ذی‌صلاح تحویل داده شود. پاسخ استعلام و صورتجلسه باید به اداره ثبت نیز تحویل داده شود. در آخرین مرحله نیز باید بعد از تحویل مدارک مورد نیاز دفاتر ثبت به امضای فرد متقاضی برسد.

تغییر موضوع فعالیت شرکت با مسئولیت محدود

زمان تغییر موضوع فعالیت شرکت

سوالی که در این قسمت ممکن است برای شما پیش بیاید این است که برای تغییر موضوع فعالیت شرکت چه مدت زمانی نیاز است؟

بعد از اینکه مجمع عمومی فوق‌العاده با حضور سهامدارن و بازرسین شرکت تشکیل شد باید مدارک مورد نیاز و صورتجلسه تنطیم شده با استفاده از پست به اداره ثبت شرکت‌ها ارسال شود. به صورت حدودی مدت زمانی که برای تغییرات موضوع فعالیت شرکت در نظر گرفته شده است در حدود 5 الی 7 روز کاری است.

بصورتی که پس از تنظیم صورت جلسه مجمع عمومی فوق العاده و امضا صورت جلسه توسط اعضا و بازرسین باید تمامی موارد به صورت کاملا دقیق در سامانه اداره ثبت شرکت ها ورود اطلاعات شود و پس از دریافت رسید پذیرش اینترنتی، صورت جلسات بهمراه مابقی مدارک به اداره ثبت شرکت ها پست شود که پس از مدت معمول 5 الی 7 روز کاری تغییرات مد نظر از طرف کارشناس اداره بررسی و پیشنویس میشود و بعد از دریافت آگهی توسط شخص یا وکیل مشخص شده باید اقدام به چاپ و روزنامه رسمی نمود.

زمان تغییر موضوع فعالیت شرکت

هزینه تغییر موضوع فعالیت شرکت

به زبان ساده هزینه‌ای که برای تغییر موضوع فعالیت شرکت باید انجام شود مربوط به صورتجلسه‌های تنظیم شده برای این تغییرات است. در واقع شما باید برای تنظیم هر صورتجلسه هزینه‌ای در حدود 400 هزار تومان پرداخت کنید.

همچنین یک سری از هزینه‌ها نیز از جمله هزینه پست، آگهی روزنامه با توجه به تعداد خطوط موضوع فعالیت قبلی و اضافه شده بعد از تغییر موضوع فعالیت شرکت و … نیز وجود دارد که ملزم به پرداخت آن‌ها نیز هستید که با توجه به مواردی که اعلام شد میتوانید پس از تماس با مجموعه ثبت فرهنگ از هزینه نهایی تغییر موضوع فعالیت شرکت مطلع شوید. این موضوع را فراموش نکنید که با توجه به نوع شرکت این هزینه‌ها نیز ممکن است با هم متفاوت باشد.

هزینه تغییر موضوع فعالیت شرکت

تفاوت تغییر موضوع فعالیت شرکت سهامی خاص و مسئولیت محدود

در حوزه حقوق تجارت و شرکت‌ها، تغییر موضع قعالیت شرکت سهامی خاص و مسئولیت محدود از مسائلی است که ممکن است برای کارآفرینان و کسب و کارها اهمیت داشته باشد. این دو نوع تشکیلات حقوقی، هر یک دارای ویژگی‌ها و امتیازات خاص خود هستند.

در ادامه، تفاوت‌های اساسی بین تغییر موضع فعالیت شرکت سهامی خاص و مسئولیت محدود را بررسی خواهیم کرد.

برای اینکه بخواهید در شرکتهای سهامی خاص موضوع فعالیت خود را تغییر دهید مانند هر صورتجلسه دیگری نیاز به این است که لیست سهامداران به طور دقیق همراه با مابقی مدارک که شامل صورتجلسات مجمع و غیره میباشد به اداره ثبت شرکت ها ارسال گردد و اگر لیستی که از سهامداران تهیه شده با مدارک موجود در اداره ثبت شرکت ها مطابقت نداشه باشد تغییر موضوع شرکت آگهی نمیشود ولی در شرکتهای با مسئولیت محدود نیازی نیست که شما درصد سهم هرکدام از شرکا را ارسال نمایید.

تغییر موضوع شرکت میتواند به طور کل موضوع قبلی شما را حذف کند و طبق موارد جدیدی که درخواست میدهید موضوع کاری شرکت شما تغییر کند یا اینکه شما میتوانید به موضوع قبلی که داشتید یک موضوع جدید را الحاق کنید که بتوانید در تمامی موارد معین شده فعالیت داشته باشید و این موضوع در شرکت های مسئولیت محدود و سهامی خاص یکسان است.

تفاوت تغییر موضوع فعالیت شرکت سهامی خاص و مسئولیت محدود

صورتجلسه تغییر موضوع فعالیت شرکت

در نهایت اگر قصد تغییر موضوع فعالیت شرکت را دارید باید به یک سری نکات توجه ویژه داشته باشید که در ادامه این نکات را به شما یادآور می‌شویم.

  • تغییر در موضوع فعالیت شرکت در تمامی شرکت‌های ثبتی امکان‌پذیر است.
  • در صورتی که موضوع جدید به مجوز نیاز داشته باشد باید در ابتدا این مجوزها اخذ شود.
  • موضوع فعالیت انتخاب باید کاملا قانونی باشد و از موضوعات غیرقانونی از قبیل تجهیزات ماهواره‌ای، اشیاء عتیقه، ترویج امور غیر دینی و غیراسلامی، فروش مواد مخدر و همه مواردی که منع شرعی و قانونی دارد، نباشد.
  • صورتجلسه موردنظر حداکثر تا یک ماه بعد از تنظیم به اداره ثبت شرکت‌ها تحویل داده شود.
  • صورتجلسه موردنظر در چندین نسخه تهیه شود و یک نسخه آن به اداره ثبت شرکت‌ها تحویل داده شود.

صورتجلسه تغییر موضوع فعالیت شرکت

جمع بندی

طبق قوانین اخیر اداره ثبت شرکت ها در مورد موضوعات شرکت ها تنها اتفاقی که میتوان در این باره انجام داد تغییر موضوع فعالیت کلی شرکت میباشد و طبق این قانون نمیتوانید موضوعی را به موضوعات قبل الحاق نمایید که در این صورت باید موضوعات قدیم به همراه موضوع فعالیت جدید مد نظر در اداره ثبت شرکت ها از طریق تغییر موضوع فعالیت شرکت به ثبت رسانید.

همچنین اگر در رابطه با تغییر موضوع فعالیت شرکت سوالی دارید میتوانید با وکلای ما در تماس باشید. چراکه ثبت خوب فرهنگ است.

خانم یعقوبی مشاور تغییر موضوع فعالیت شرکت

5/5 - (6 امتیاز)
آنچه در این مقاله می‌خوانید

14 پاسخ

  1. آیا با تغییر موضوع شرکت میتوانیم همزمان سرمایه را نیز کاهش دهیم؟

    1. سلام و درود.

      بله شما میتونید همزمان چند مورد از تغییراتی را که دارید با توجه به تنظیم صورتجلسات موردنظر در مجمع های مختلف در اداره ثبت شرکتها به ثبت برسانید و در نهایت در روزنامه رسمی به چاپ برسانید.

  2. ممنون از مطلب خوبتون در رابطه با تغییر موضوع فعالیت شرکت

    1. سلام و درود.

      ممنون از زمانی که برای مطالعه مقاله گذاشتید.

  3. سلام، آیا بعد از تغییر موضوع فعالیت شرکت، نوع شرکت هم عوض می شود؟

    1. سلام و درود.

      اگر منظورتون این هست که بعنوان مثال نوع شرکت رو از موضوع فعالیت بازرگانی به موضوع تولیدی تبدیل کنید طبق موضوع فعالیت شرکت،حیطه کاری فعالیت شرکت تغییر پیدا میکند ولی این موضوع لازم نیست که در نام شرکت یا قسمتی دیگر ذکر شود.بطور کل نوع شرکت پس از تغییر موضوع فعالیت تغییری نمیکند و تنها حیطه فعالیت در اساسنامه ذکر میشود.

  4. سلام، ممنونی از مطلب خوبتون در رابطه با تغییر موضوع فعالیت شرکت، موفق باشید

    1. سلام و درود.

      ممنون از نگاه مثبتتون.برای کسب اطلاعات بیشتر با مشاوران ثبت فرهنگ در تماس باشید.

  5. سلام، آیا تغییر موضوع فعالیت شرکت حتما باید در اساسنامه ذکر شود؟

    1. سلام و درود.
      تمامی تغییرات در اداره ثبت شرکتها نیاز به ثبت و آگهی دارد که پس از روند لازم در مورد تغییرات شرکت از جمله تغییر موضوع فعالیت،تغییرات اعمال شده طی یک آگهی تغییرات و روزنامه رسمی قابل بررسی است.

  6. سلام، آیا برای تغییر موضوع فعالیت شرکت حتما باید امضا هیئت امنا در صورتجلسه باشد؟

    1. سلام و درود.
      بابت تغییرات در موضوع فعالیت شرکت حتماً نیاز به تصمیم گیری و امضاء صورتجلسات توسط اعضای هیئت مدیره شرکت میباشد و در صورت غیاب هر یک از اعضا میبایست باتوجه به رعایت قوانین،اقدام به نشر آگهی دعوت در روزنامه کثیرالانتشار مشخص شده برای شرکت نمود و باتوجه به سپری شدن مدت زمان مشخص،صورتجلسه مورد نظر را تنظیم کرد.

  7. درود، من یک شرکت سهامی خاص حدود 4 سال پیش ثبت کرده ام، اما میخواهم نوع فعالیتم را به طور کلی عوض کنم، آیا امکان پذیر هست تا با تغییر موضوع فعالیت شرکت قبلی فعالیتم را ادامه دهم یا باید از ابتدا برای ثبت شرکت در موضوع فعالیت جدید اقدام کنم؟

    1. سلام و درود.
      بطور کل شما بعد از ثبت هر نوع شرکت(مسئولیت محدود،سهامی خاص،…)میتونید تغییراتی را طی تصمیمات گرفته شده توسط اعضاء شرکت اعمال کنید که برای هر نوع تغییرات میبایست طی صورتجلسه مربوط به همان تغییرات و مجمع مورد نیاز اقدام به ثبت تغییرات موردنظر در اداره ثبت شرکتها داشته باشید.
      یک مورد از این تغییرات میتونه تغییر در موضوع فعالیت شرکت یا الحاق به موضوع شرکت باشه که با توجه به تنظیم صورتجلسه مربوط میتونید تغییرات مورد نظر رو در اداره ثبت شرکتها به ثبت برسونید و نیازی به ثبت یک شرکت جدید برای موضوع فعالیت جدید نیست.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

تماس