انواع وام برای شرکت ها
دریافت وام برای شرکت یکی از روش هایی است که شرکت های ثبت شده در شرایط دشوار اقتصادی و یا برای رسیدن به اهداف خود به سراغ آن می روند. دریافت وام و تسهیلات بانکی می تواند به شرکت ها کمک کند تا بتوانند به اهداف خود نزدیک شوند و یا مشکلات مالی خود را به راحتی حل نمایند. دولت از طریق ارائه وام های مختلف به شرکت های تجاری در مسیر توسعه اقتصادی گام بر میدارد.
اگر شما هم یک شرکت تازه تاسیس دارید و یا قصد دارید برای رسیدن به اهداف خود تسهیلات و وام های بانکی دریافت کنید، احتمالا اولین سوالی که برایتان ایجاد می شود این است که انواع وام برای شرکت ها چه وام هایی هستند و شما باید چه نوع وامی را دریافت کنید؟ با ما همراه باشید تا به بررسی انواع وام ها و تسهیلات بانکی برای شرکت ها بپردازیم.
انواع وام بانکی برای شرکت ها
همانطور که برای اشخاص حقیقی وام ها و تسهیلات بانکی مختلفی وجود دارد، برای شرکت ها نیز تسهیلات متنوعی ارائه شده تا آن ها بتوانند بر اساس نیاز و نوع فعالیت خود از این وام ها استفاده نمایند. ما در ادامه انواع وام برای شرکت ها را به شما معرفی می کنیم.
وام ایجاد همراه سرمایه اولیه
وام ایجاد همراه با سرمایه معمولا برای شرکت های تازه تاسیس و نوپا کاربرد دارد و برای خرید ماشین آلات و تجهیزات و همچنین ساخت و ساز شرکت ها مناسب است.
تسهیلات سرمایه در گردش
در وام تسهیلات سرمایه در گردش، مبلغ ارائه شده بر اساس بازدهی شرکت و نوع فعالیت آن تعیین می شود. این وام برای شرکت هایی مناسب است که قصد دارند حقوق پرسنل، هزینه های مربوط به مواد اولیه و پرداخت های جاری خود را بپردازند.
شرایط دریافت وام برای شرکت ها
برای دریافت وام و تسهیلات شرکت ها شرایطی تعیین شده که شرکت های تجاری با دارا بودن این شرایط امکان دریافت وام و تسهیلات را خواهند داشت. از جمله این شرایط می توان به موارد زیر اشاره کرد.
- شرکت ثبت شده باشد: شرکت شما باید به صورت رسمی به ثبت رسیده باشد تا بتوان برای آن وام های بانکی دریافت نمود.
- دارا بودن جواز تاسیس: برای دریافت تسهیلات باید مجوز فعالیت داشته باشید که این مجوز می تواند جواز تاسیس کارگاه یا کارخانه باشد.
- ارائه طرح توجیهی: شرکت شما باید دارای یک طرح توجیهی اقتصادی باشد و این طرح به تایید مشاوران برسد.
- ارائه کارت بازرگانی: برخی شرکت ها برای دریافت وام نیاز به ارائه کارت بازرگانی دارند.
مدارک موردنیاز برای دریافت تسهیلات و وام بانکی شرکتها
برای دریافت تسهیلات و وام های بانکی برای شرکت های تجاری، لازم است مدارک زیر را ارائه دهید.
- ارائه کپی شناسنامه و کارت ملی سهامداران و اعضای هیئت مدیره
- ارائه جواز تاسیس
- ارائه گزارش حسابرسی رسمی و گواهی مالیاتی
- ارائه آگهی مربوط به آخرین تغییرات شرکت در روزنامه رسمی
- ارائه صورتجلسه هیئت مدیره مبنی بر درخواست تسهیلات برای شرکت
- ارائه مدارک وثیقه نظیر سند مالکیت
- ارائه پروانه بهره برداری شرکت
مراحل اخذ وام برای شرکت
جهت دریافت تسهیلات بانکی برای شرکت های تجاری لازم است مراحل زیر را طی کنید.
- ابتدا باید درخواست کتبی خود مبنی بر دریافت وام را به بانک ارائه دهید.
- در مرحله بعد باید تمامی مدارک موردنیاز را همراه با گزارش طرح توجیهی را به بانک تحویل دهید.
- بانک با دریافت مدارک و طرح توجیهی شما به بررسی آن ها می پردازد. در صورتی که مدارک شما تایید شوند، قرارداد منعقد می شود.
- پس از عقد قرارداد و تایید نهایی، مبلغ وام به حساب شرکت شما واریز خواهد شد.
سقف دریافت وام در شرکت سهامی خاص
شرکت سهامی خاص یکی از شرکت های محبوب و پرتقاضا در ایران است و شرکت های تجاری زیادی به صورت سهامی خاص به ثبت رسیده اند. دریافت وام نیز برای این شرکت ها اهمیت زیادی دارد. جالب است بدانید این شرکت ها می توانند تا 10 برابر سرمایه ثبت شده خود وام بانکی دریافت نمایند. برای دریافت چنین وام هایی لازم است شرکت یک حساب جاری با گردش بالا داشته باشد و یا مدیرعامل آن دارای اعتبار کافی برای دریافت این وام ها باشد. به علاوه شما با افزایش سرمایه شرکت خود می توانید سقف دریافت وام برای شرکت سهامی خاص را افزایش دهید.
وام بدون ضامن برای شرکت ها
بسیاری از مدیران و موسسان به دنبال وام بدون ضامن برای شرکت ها هستند. در این خصوص باید بدانید که برخی بانک ها و موسسه های مالی امکان دریافت وام بدون ضامن را برای شرکت ها فراهم کرده اند. در چنین شرایطی شرکت ها بدون نیاز به ضامن و تنها با ارائه چک یا سفته می توانند وام دریافت کنند. مبالغ این وام ها با توجه به نوع بانک ارائه کننده متفاوت است.
مزایای دریافت وام برای شرکت ها
اخذ وام و دیگر تسهیلات بانکی برای شرکتها می تواند مزایای زیادی برای آن ها به همراه داشته باشد. گاهی ممکن است فعالیت های یک شرکت با مشکلات و چالش هایی همراه باشد و این موضوع روی بازدهی سرمایه شرکت تاثیر بگذارد. در چنین شرایطی دریافت وام می تواند مشکلات مالی شرکت را رفع نماید و بسیاری از چالش ها را نیز از بین ببرد. مهم ترین مزایای که با اخذ وام و تسهیلات بانکی برای شرکت ها به دست می آورید، عبارتند از:
- شرایط بازپرداخت مناسب: تسهیلات بانکی که برای شرکت ها تعیین شده، سودهای کم و بازپرداخت های مناسبی دارند تا شرکت ها بتوانند در شرایط مناسب وام ها را پرداخت کنند.
- افزایش تولید آن ها و ایجاد اشتغال: شرکت ها با دریافت وام و دیگر تسهیلات می توانند ظرفیت تولید خود را افزایش دهند و در این حالت نیز فرصت های شغلی زیادی نیز برای افراد ایجاد می شود.
- مدیریت هزینه ها برای شرکت های نوپا: وام های موجود و تسهیلات بانکی به شرکت های تازه تاسیس شده این امکان را داده تا بتوانند با شروع فعالیت خود هزینه های اولیه خود را مدیریت کنند. این کار به آن ها کمک می کند تا بتوانند به اهداف خود نزدیک تر شوند و در مدت زمان کوتاه تری به اهداف خود نزدیک شوند.