مالیات اشخاص حقوقی خارجی در ایران

مالیات اشخاص حقوقی خارجی در ایران

بر اساس قوانینی که در قانون مالیات مستقیم ایران وجود دارد، برای اشخاص حقوقی فعال در کشور، مالیات بر درآمد مشخص می‌ شود. تمام شرکت‌ های خارجی که در ایران سرمایه‌ گذاری می‌ کنند و مانند شرکت‌ های ایرانی فعالیت می کنند، باید بر اساس آیین‌نامه‌ های مربوط عمل کنند و دفاتر مالی را برای ارائه تنظیم کنند.

همچنین، پیمانکاران خدماتی و تجاری نیز باید برای دریافت دفاتر مالی اقدام کنند و این دفاتر را به زبان فارسی تنظیم و ثبت کنند. نکته مهمی که باید در نظر داشته این است که اگر یک شرکت خارجی در ایران سهام خریداری کند، این شرکت در ایران سهامدار محسوب می‌ شود، نه اینکه خود شرکت خارجی باشد. برای آگاهی بیشتر شما در خصوص مالیات اشخاص حقوقی خارجی در ایران ما قوانین مربوط به آن را در این مقاله بررسی خواهیم کرد.

موارد قانونی مالیات اشخاص حقوقی خارجی

بر اساس تبصره‌ ای در ماده ۱۰۵ قانون مالیات مستقیم تعیین شده، اگر شرکت‌ های خارجی در ایران درآمد کسب کرده و یا قصد بهره‌ برداری از سرمایه، واگذاری امتیازات، حقوق مربوط به آموزش یا کمک‌ های فنی داشته باشند، آن‌ ها مشمول پرداخت مالیات می‌ شوند.

همچنین، بر اساس ماده ۱۱۳، مالیات موسسات کشتیرانی و هواپیمایی خارجی بر اساس تعداد مسافرین و کالاهای حمل‌شده تعیین می‌ شود و حدود ۵ درصد از کل درآمدی است که از این فعالیت‌ ها به‌دست می‌ آورند. این درآمد می‌ تواند در مقصد، مبدا، یا در مسیر دریافت شود.

در ادامه، این ماده تصریح می‌ کند که نمایندگی‌ ها و شعب‌ های این موسسات در ایران، باید تا بیستم هر ماه صورت درآمدهای ماه قبل را به حوزه مالیاتی مربوطه ارائه دهند و مالیات مربوطه را پرداخت کنند. لازم به ذکر است که، به جز موارد ذکر شده، این موسسات مالیات دیگری بر درآمد نخواهند داشت.

در صورت عدم تسلیم به‌موقع صورت‌ های مالی، یا ارائه صورتی که با واقعیت مطابقت نداشته باشد، مالیات بر اساس تعداد مسافر و حجم محموله‌ ها به‌صورت علی‌الرأس تعیین می‌ شود.

نکته مهم در رابطه با مالیات اشخاص حقوقی خارجی این است که اگر اشخاص حقوقی خارجی فعال در ایران و موسسات داخلی به‌ موقع صورت‌ های مالی‌ را ارائه ندهند، مالیات مربوط به آن‌ ها به صورت علی‌الرأس و تخمینی محاسبه می‌ شود.

لازم به ذکر است بر اساس ماده ۱۰۷ قانون مالیات مستقیم کشور، که در سال ۱۳۷۰ تصویب شده، مالیات اشخاص حقوقی خارجی که از ایران درآمد کسب می‌کنند، قانونی و باید پرداخت شود.

توضیحات ماده ۱۰۷ قانون مالیات مستقیم برای اشخاص حقوقی خارجی

بر اساس ماده ۱۰۷ قانون مالیات مستقیم، تمامی اشخاص حقوقی خارجی که در ایران فعالیت دارند و در حوزه موسسات کار می‌ کنند، باید به مورد واگذاری امتیازات و حقوق خود توجه کنند. مثلا، واگذاری فیلم‌ های سینمایی در ایران، می‌ تواند بین ۲۰ تا ۴۰ درصد از مجموع درآمدی باشد که در طول یک سال مالی کسب می‌ کنند. میزان درآمد مشمول مالیات هر کدام از این موارد، بر اساس پیشنهاد وزارت اقتصاد و دارایی و تصویب هیئت وزیران تعیین می‌ شود.

جلوگیری از دریافت مالیات مضاعف

در مورد جلوگیری از مالیات مضاعف، باید به موافقت‌ نامه‌ هایی که بین ایران و کشورهای دیگر امضا شده است، توجه داشت. برای مثال، در موافقت‌ نامه بین ایران و فرانسه به این موضوع اشاره شده است. این قراردادها برای جلوگیری از مالیات مضاعف، بر اساس قانون مالیات مستقیم و توافق‌ های بین‌المللی ادامه می‌ یابند و باید گزارش آن ها به مجلس شورای اسلامی ارائه شود.

توجه کنید که عدم لغو این موافقت‌نامه‌ها توسط کشورهای مقابل، و رعایت قانون‌های بین‌المللی، ضروری است. این قراردادها به شرط متقابل در هر دو کشور اعمال می‌شوند و در صورت تغییرات سیاسی یا قوانین، باید در آینده اصلاح شوند تا قابلیت استفاده داشته باشند.

آنچه در این مطلب می‌خوانید
0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از

0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها