پلمپ دفاتر مالیاتی

مزایا و معایب پلمپ دفاتر مالیاتی

پلمپ دفاتر مالیاتی

پس از طی کردن مراحل ثبت شرکت یکی از اصلی ترین اقداماتی که مدیران و موسسان شرکت باید انجام دهند، دریافت پلمپ دفاتر تجاری است. پلمپ دفاتر مالیاتی هر ساله دریافت می شود. دفاتر پلمپ، دفاتری هستند که عملکرد مالی موسسه یا شرکت در طی یک سال در آن نوشته می شود. این دفاتر در واقع گزارشی سالانه از عملکرد شرکت بوده که باید در نهایت به اداره دارایی ارائه شود تا این اداره بتوانند مالیات شرکت و درآمد آن را محاسبه کنند.

اخذ دفاتر پلمپ می تواند مزایای زیادی برای شرکت ها به همراه داشته باشد و در مقابل عدم دریافت آن نیز می تواند شرکت ها را مشمول جریمه های مالیاتی کند. به همین علت اخذ پلمپ دفاتر برای همه شرکت ها اهمیت ویژه ای دارد. دریافت این دفاتر طی مراحل خاصی انجام می شود، به همین دلیل به شما پیشنهاد می کنیم در صورتی که در این زمینه تخصص و اطلاعاتی ندارید، دریافت پلمپ دفاتر مالیاتی را به کارشناسان موسسه ثبت فرهنگ بسپارید.

تعریفی از پلمپ دفاتر مالیاتی

امروز تمامی سازمان ها شرکت ها و موسساتی که مشمول قوانین مالیاتی می شوند، باید نسبت به دریافت پلمپ دفاتر اقدام کند. این دفاتر را با نام پلمپ دفاتر تجاری و پلمپ دفاتر قانونی نیز می شناسند. در گذشته برای این موضوع دفاتر فیزیکی وجود داشت، اما این روزها دفاتر فیزیک حذف شده و نسخه الکترونیکی و آنلاین آن ها جایگزین شده است. شرکت ها ملزم هستند تا تمامی فرایندهای مالی شرکت را در این دفاتر درج کنند.

در نمونه های فیزیکی نوشتن گزارش ها باید بر اساس قواعد خاصی انجام می شد و هر نوع خط خوردگی موجب عدم پذیرش دفاتر می شد. در پایان سال مالی این دفاتر باید به اداره مالیات ارائه شود. امروزه دفاتر الکترونیکی این مشکلات را حذف کرده و تمامی مراحل به صورت آنلاین انجام خواهد شد. در نهایت عملکرد شرکت مورد بررسی قرار گرفته و مالیات برای آن ها تعیین خواهد شد.

جریمه عدم دریافت پلمپ دفاتر قانونی

همانطور که در بخش های بالا بیان کردیم عدم دریافت پلمپ دفاتر قانونی می تواند جریمه هایی را برای شرکت مورد نظر به همراه داشته باشد. بر اساس آنچه که در ماده ۱۹۳ قانون مالیات تعیین شده، تمامی شرکت ها و افرادی که بر اساس قانون مکلف به دریافت این دفاتر هستند، در صورتی که از دریافت این دفاتر خودداری کرده و سود و زیان و به طور کل دفاتر مالیاتی را ارائه ندهند، معادل ۲۰ درصد مالیات جریمه شده و همچنین برای رد دفاتر قانونی نیز ۱۰ درصد مالیات تعیین شده است.

مدارک لازم برای دریافت پلمپ دفاتر مالیاتی

اگر شما به عنوان شخص حقوقی فعالیت می کنید و قصد دارید برای شرکت یا سازمان خود پلمپ دفاتر الکترونیکی را دریافت کنید، باید مدارک زیر را ارائه دهید.

  • ارائه کپی کارت ملی مدیرعامل شرکت به همراه مهر شرکت
  • ارائه شماره موبایل به نام مدیرعامل شرکت
  • ارائه کپی آخرین آگهی روزنامه مربوط به تغییرات شرکت
  • ارائه اظهارنامه و تکمیل آن به همراه امضای آن توسط یکی از مدیران
  • ارائه کد رهگیری مالیاتی
  • امضای الکترونیک

مزایا اخذ پلمپ دفاتر تجاری

دریافت دفاتر پلمپ می تواند مزایای زیادی برای شرکت شما به همراه داشته باشد. شما با دارا بودن این دفاتر می توانید گزارش دقیقی از عملکرد شرکت خود داشته باشید. همچنین با دارا بودن این دفاتر شما می توانید به راحتی برای دریافت کد اقتصادی و همچنین دریافت حساب مالیاتی خود اقدام کنید.

از دیگر مزایای دریافت این دفاتر می توان به امکان دریافت کارت بازرگانی برای اشخاص حقوقی و حقیقی اشاره کرد. جالب است بدانید شرکت هایی که هیچ نوع فعالیتی نیز ندارند باید حتماً نسبت به ارائه این دفاتر اقدام کنند، حتی اگر این دفاتر بدون هیچ نوشته ای باشد.

چه کسانی باید برای دریافت پلمپ دفاتر اقدام کند؟

یکی از مهم ترین سوالاتی که مدیران موسسان با آن مواجه هستند این است که آیا آن ها هم مکلف به دریافت پلمپ دفاتر تجاری هستند یا خیر؟ قانونگذار برای پاسخ به این سوال یک پاسخ واضح و روشن تعیین کرده است. در ماده ۶ قانون تجارت ایران شده که تمامی تاجران به استثنای کسبه جزء باید این دفاتر را دریافت کند. منظور از تمامی تاجران تاجرانی است که در ماده ۱۹ قانون تجارت تعیین مصادیق آنها به نظامنامه وزارت دادگستری محول شده است.

به عبارت ساده تر وزارت دادگستری یک آیین نامه تصویب کرده که در آن تمامی کسبه را معرفی کرده است. این افراد به شرح زیر تعیین شدند.

  • تمامی افرادی که فروش سالیانه آنها از ۱۲۰ هزار ریال بیشتر نشده باشد.
  • تمامی کسانی که در حوزه حمل و نقل فعال هستند در شرایطی که عایدی سالانه این افراد از ۱۲ هزار ریال تجاوز نکند
  • شوفر، مکاری، گاریچی و غیره

علاوه بر این قوه قضاییه نیز با توجه به تغییر قدرت خرید در کسبه موضوع تغییر ارزش پولی کسبه های جزء را بدین شکل معرفی کرده است.

  • کسانی که میزان فروش سالیانه آنها از یک صد میلیون ریال تجاوز نکند
  • تمامی ارائه دهندگان خدماتی که دریافتی سالانه آنها از مبلغ ۵۰ میلیون ریال بیشتر نشود.

معایب نداشتن دفاتر تجاری

در بخش های قبل در خصوص مزایای دریافت پلمپ دفاتر قانونی صحبت کردیم، حال بهتر است نگاهی به معایب داشتن این دفاتر داشته باشیم.

  • اگر به دلایل مختلف در یک دادگاه نیاز به ارائه مستند باشد و آن مستند دفتر تجاری تاجر باشد، او موظف است تا دفاتر تجاری را ارائه دهد، در غیر این صورت مشکلاتی برای او ایجاد شده و رای دادگاه بر ضرر وی تمام می شود. مگر اینکه بتواند ثابت کند که به دفتر دسترسی ندارد.
  • بند سوم ماده ۵۴۲ قانون تجارت مقرر داشته، تاجری که فاقد دفتر باشد و یا دفاتر او ناقص باشد، ممکن است به عنوان ورشکسته به تقصیر شناخته شود.
  • تاجر مشمول جرائم نقدی تعیین شده در ماده ۱۵ قانون تجارت است.
  • برای فرد یا شرکت مورد نظر مالیات علی الراس محاسبه می شود، این یعنی مامور مالیاتی بر اساس اوضاع و شرایط تجارتخانه برای مورد نظر مالیات محاسبه می کند.

جمع بندی

همانطور که متوجه شدید دریافت پلمپ دفاتر مالیاتی اهمیت ویژه ای دارد و می تواند شرکت یا شخص را از جریمه های سنگین مالیاتی معاف نماید. برای دریافت این دفاتر می توانید به موسسه های ثبتی معتبر مراجعه کنید. کارشناسان ثبت فرهنگ آماده ارائه هر نوع خدمات در خصوص پلمپ دفاتر تجاری به شما مشتریان گرامی هستند و شما را با نحوه ثبت گزارش و عملکرد در این دفاتر آشنا می کند.

آنچه در این مطلب می‌خوانید
0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از

0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها