ابطال علامت تجاری

قوانین ابطال علامت تجاری

قوانین مربوط به ابطال علامت تجاری

برند برند یکی از حجره هایی است که همه ما نام آن را به وفور می شنویم و تا حدودی با آن آشنا هستیم. برند در واقع می تواند هویت کسب و کار شما را از سایر کسب و کارها متمایز کند. گاهی اوقات ممکن است مدیران پس از ثبت برند به دلایل مختلف تصمیم به ابطال علامت تجاری یا برند بگیرند. همانطور که برای ثبت برند قوانین و قواعد خاصی وجود دارد، برای ابطال آن نیز قواعدی تعیین شده باید که مدیران باید بر اساس آن اقدام به ابطال علامت تجاری کند. با توجه به اهمیت این موضوع و متعدد بودن دعاوی مربوط به ابطال علامت تجاری ما در این مقاله از موسسه ثبت فرهنگ شرایط و قوانین مربوط به ابطال برند و علامت تجاری را برای شما بیان می کنیم.

نگاهی به تعریف برند

قبل از اینکه بخواهیم به موضوع ابطال علامت تجاری یا همان برند بپردازیم، بهتر است نگاهی به تعریف برند داشته باشیم. برند در زبان حقوقی به علامت تجاری شناخته می شود و نشان یا علامتی است که محصولات یک کسب و کار را از دیگر کسب و کارهای مشابه متمایز می کند. ما به ثبت رساندن یک برند شما می توانید امکان سوء استفاده دیگران از کسب و کار خود را به حداقل برسانید.

برای تفکیک دو کسب و کار و محصولات آنها به برند آنها رجوع می کنند. به عبارتی این برند می تواند اعتبار دو شرکت و محصولات آنها را از هم جدا کند. به همین علت مدیران و صاحبان کسب و کارها برای طراحی و انتخاب برند خود به خرج می دهند، زیرا نام و تصویر برند آنها به خوبی در ذهن مشتری و مخاطب باقی می ماند.

شرایط ابطال علامت تجاری

در بخش های قبل بیان کردیم همانطور که برای ثبت کردن یک برند شرایط و قوانینی تعیین شده برای ابطال آن نیز قواعدی وجود دارد. گاهی ممکن است برخی برندها یا علائم تجاری ثبت شده با یکدیگر در تعارض قرار بگیرند. در چنین شرایطی موضوع ابطال علامت تجاری مطرح می شود. در قانون حمایت از مالکیت صنعتی و در ماده ۹۶ آن شرایطی بیان شده که در صورت دارا بودن آن برند شما در معرض ابطال قرار می گیرد. در این قانون چندین مورد بیان شده که به عنوان علامت تجاری قابل ثبت نیستند برخی از این موارد عبارتند از:

  • یک علامت تجاری که خدمات یا کالاهای از خدمات و کالای اشخاص دیگر متمایز نکند.
  • برندی که موجب گمراهی عموم شود، به خصوص اگر در مورد مبدا جغرافیایی خدمات یا کالاها خصوصیاتی مانند قیمت و کیفیت آنها باشد.
  • علامت تجاری که مفاد آن برخلاف نظم عمومی یا موازین شرعی و قانونی باشد و یا موجب وهن مقدسات شود.
  • علامتی که دقیقاً شبیه به علامت تجاری دیگر بوده و قبلاً برای همان کالا در کشور به ثبت رسیده باشد.
  • علامت هایی که ترجمه علامت تجاری دیگر و یا شبیه به علامت تجاری دیگر باشند که قبلاً به ثبت رسیده باشند یا دارای حق تقدم بوده و برای ثبت آنها تقاضا شده، به شرط آنکه موجب گمراهی عموم شود.
  • علامتی که عیناً یک طرح صنعتی ثبت شده دیگر برای همان کالا یا خدمات باشد.
  • علامتی که عیناً یا به طور گمراه کننده ای شبیه به علائمی که برای دوران تاریخی آثار باستانی باشد.
  • علامتی که شبیه و یا عین علامتی باشد که مراجع تایید کننده یا سازمان هایی مثل سازمان ملی استاندارد وزارت بهداشت برای تایید خدمات و کالاها صادر می کنند.
  • علامتی که شبیه یا عین نشان پرچم نشانه نظامی یا دیگر نشان های مملکتی بوده یا نام اختصاری یا نام یا حروف اول یک نام یا نشان رسمی متعلق به کشور دیگر باشد.

فرایند درخواست ابطال

در صورتی که یک علامت تجاری یکی از شرایط فوق را دارا باشد امکان طرح دعوا برای ابطال آن وجود دارد. در شرایطی که فردی در ابطال این علامت ذینفع باشد اگر بتواند ثابت کند که مالک برند ثبت شده خود او است یا اینکه این فردی از طرف مالک اجازه ثبت را داشته علامت را برای حداقل سه سال کامل از تاریخ ثبت آن تا یک ماه قبل از درخواست ذینفع استفاده نکرده باشد دلیل استفاده نکردن آن قوه قاهره نبوده درخواست لغو و ابطال را داشته باشد.

آنچه در این مطلب می‌خوانید
0 0 رای ها
امتیازدهی به مقاله
اشتراک در
اطلاع از

0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها