
قصد داریم در مورد دریافت کارت بازرگانی نکات بسیار مهمی را ارائه دهیم و بندهای مندرج قانونی در رابطه با شرایط دریافت این کارت را بازگو کنیم. اگر به دنبال اخذ کارت بازرگانی هستید و یا تمایل به آگاهی بیشتر در رابطه با این موضوع دارید، بهتر است که این متن را تا آخر مورد مطالعه قرار دهید.
کارت بازرگانی چیست؟
شاید بسیاری از شما بدانید که ماهیت و کاربرد کلی این کارت چیست و در صورت داشتن این کارت چه کارهایی را میتوان انجام داد. عناوین ذکر شده در این مقاله مختص افرادی است که در حوزه تجارت و بازرگانی فعالیت میکنند. میتوانید اطمینان داشته باشید که مطالعه توضیحات درج شده خالی از لطف نیست.
پیش از ورود به مباحث تخصصی شایان به ذکر است که تعریف مختصر و عامیانه ای را در رابطه با دریافت کارت بازرگانی ارائه دهیم. هرکسی که کارت بازرگانی را در دست داشته باشد، میتواند فعالیت هایی مانند واردات و صادرات کالاها را به صورت قانونی با پرداخت کمترین هزینه های گمرک انجام دهد. خبر خوش این است که این کارت میتواند هم به شخص حقیقی و هم به شخص حقوقی اهدا شود.
سوالی که برای بسیاری از افراد مطرح میشود این است که این کارت توسط چه ارگان و سازمانی به افراد و شرکت ها داده میشود؟ اگر سوال شما هم این است، باید گفت که اتاقهای بازرگانی و تعاون این کارت را صادر میکنند و با تایید وزرات صنعت، معدن و تجارت به انجام میرسد.
درست حدس زده اید. برای اینکه بتوانید در امور تجارتی و صنعتی بین المللی فعالیت کنید، باید تائید صلاحیت شوید و ویژگیهای مشخصی را که مصوب شده است، در رزومه خود داشته باشید. بررسی وضعیت شما و تصمیم گیری در رابطه با امکان دریافت کارت هوشمند بازرگانی، بر عهده اتاقهای بازرگانی و وزارت صنعت و معدن است.
در واقع کلیه اشخاص و شرکتهایی که دارای پروانه بهره برداری، دارای کارت شناسایی کارگاه و گواهی فعالیت صنعتی معتبر هستند. با چنین شرایطی میتوانند برای اخذ کارت بازرگانی خود اقدام کنند.
طبق قوانین گمرکی کشور، کارت بازرگانی جوازی است که دارنده ی آن ،اعم از شخص حقیقی و حقوقی می تواند با داشتن آن، شروع به تجارت در عرصه واردات و صادرات کالا کند.
این کارت توسط شعب اتاق بازرگانی و صنایع و معادن ایران در تهران یا شهرستان ها به نام متقاضیانی که واجد شرایط باشند صادر می گردد.
دریافت کارت بازرگانی موکول به آنست که بازرگانان موسسه و یا شرکت خود را در دفتر ثبت تجارتی ثبت کرده باشند. بازرگانانی که تقاضای دریافت کارت بازرگانی می نمایند باید طبق فرم های چاپ شده از طرف اتاق بازرگانی اطلاعات مربوط به تجارت خود را به اتاق بازرگانی بدهند و از طرف دو نفر از اعضای اتاق بازرگانی معرفی شوند.
دریافت کارت بازرگانی برای بازرگانان و شرکت های خارجی منوط به معامله متقابله است،یعنی زمانی به بازرگانان خارجی کارت بازرگانی داده می شود که کشور آن ها نیز به بازرگانان ایرانی اجازه فعالیت بازرگانی بدهد.
مدت اعتبار کارت بازرگانی بر حسب درخواست متقاضیان از یک تا پنج سال بوده (در صورتی که شخص یا شرکت متقاضی دارای پروانه بهره برداری باشد کارت بازرگانی صادر شده 5 ساله بوده و در غیر این صورت کارت بازرگانی یک ساله برای شخص یا شرکت صادر میشود) که در صورت تایید توسط وزارت بازرگانی معتبر می باشد. در ایران تنها بازرگانانی می توانند در واردات و صادرات فعالیت نمایند که دارای کارت بازرگانی باشند.
شرایط اخذ کارت بازرگانی
دریافت کارت بازرگانی برای اشخاص حقیقی
- داشتن حداقل 23 سال تمام
- داشتن سه سال سابقه فعالیت تجاری یا تولیدی به تایید دو نفر از دارندگان کارت بازرگانی یا ارائه مدارک دانشگاهی یا داشتن مجوز تولید از یکی از وزارتخانه های تولیدی
- داشتن محل کسب متناسب با رشته فعالیت اعم از ملکی یا استیجاری
- داشتن برگ پایان خدمت نظام وظیفه یا برگ معافیت برای آقایان
- داشتن حساب جاری در یکی از شعب بانک های داخلی
- نداشتن رابطه استخدامی با دستگاه ها و سازمان های دولتی
- نداشتن محکومیت موثر کیفری
- عدم ورشکستگی به تقصیر و تقلب
اشخاص حقیقی غیر ایرانی
- داشتن کلیه شرایط مقرر فوق الذکر به استثنای برگ پایان خدمت نظام وظیفه
- داشتن پروانه کار و اقامت معتبر
- عمل متقابل کشور متبوع آن ها در مورد ایرانیان مقیم آن کشور
دریافت کارت بازرگانی برای اشخاص حقوقی
- مدیران شرکت های تعاونی و شرکت های دولتی و شرکت های موضوع قانون حفاظت صنایع مشمول محدودیت نداشتن رابطه استخدامی با دستگاه ها و سازمان های دولتی نمی باشند.
- مدیران عامل و رئیسان هیئت مدیره شرکت ها باید دارای پروانه کار و اقامت معتبر بوده و سابقه ی محکومیت موثر کیفری نداشته باشد.
- مدیران شرکت های دولتی و شرکت های متعلق به نهادهای انقلابی و شرکت های قانون حفاظت صنایع که حکم مدیریت آنان توسط سازمان های دولتی صادر شده باشد از ارائه گواهی نداشتن محکومیت کیفری معافند.
شرکت ها نیز باید دارای شرایط ذیل باشند:
عدم ورشکستگی به تقصیر، داشتن محل کسب مناسب با رشته فعالیت (ملکی یا استیجاری)، داشتن دفاتر قانونی و ارائه اظهارنامه ثبتی.
مدارک لازم جهت صدور کارت بازرگانی برای اشخاص حقوقی
- عکس 4*3 زمینه سفید رنگی (مدیر عامل)
- کارت ملی پشت و رو (مدیر عامل)
- شناسنامه (مدیر عامل)
- کارت پایان خدمت پشت و رو (مدیر عامل)
- نمونه امضاء(مدیر عامل)
- اصل مدرک تحصیلی نسخه فیزیکی (مدیر عامل)
- گواهی عدم سو پیشینه (مدیر عامل)
- تلفن همراه جهت ثبت نام
- کد پستی منزل (مدیر عامل)
- تلفن ثابت منزل (مدیر عامل)
- کد پستی محل کار( طبق آخرین تغییرات شرکت)
- تلفن ثابت محل کار
- نمونه مهرشرکت
- زمینه فعالیت ( موضوع فعالیت )
- مدارک های ثبت شرکت تجاری
- پرداخت و دریافت آگهی روزنامه رسمی و تغییرات
- مدارک هویتی اعضاء هئیت مدیره
- تعداد درصد سهام اعضاء شرکت
- برگه کد اقتصادی و پیش ثبت نام برای دریافت کد اقتصادی اشخاص حقوقی به وضعیت 45 بازرگانان
- دریافت دفاتر پلمپ و پلمپ دفاتر تجاری
- اجاره نامه شرکتی با کد رهگیری و هلوگرام دار و نوع کاربری اداری یا سند مالکیت 6 دانگ به نام مدیر عامل با نوع کاربری اداری
- عکس از یه برگ دسته چک شرکت
- ایمیل
- دریافت کد کارگاهی
مدارک لازم جهت صدور کارت بازرگانی برای اشخاص حقیقی
- عکس 4*3 زمینه سفید رنگی
- کارت ملی پشت و رو
- شناسنامه
- کارت پایان خدمت پشت و رو
- نمونه امضاء
- اصل مدرک تحصیلی
- گواهی عدم سو پیشینه
- تلفن همراه جهت ثبت نام
- کد پستی منزل
- تلفن ثابت منزل
- کد پستی محل کار
- تلفن ثابت محل کار
- زمینه فعالیت (موضوع فعالیت)
- برگه کد اقتصادی و پیش ثبت نام دریافت کد اقتصادی اشخاص حقیقی به وضعیت 45 بازرگانان
- پلمپ دفتر جاری
- اجاره نامه با کد رهگیری و هلو گرام دار و نوع کاربری اداری یا سند مالکیت 6 دانگ با نوع کاریردی اداری
- عکس از یه برگ دسته چک
- ایمیل
- کد بیمه _کد کارگاهی
انواع کارت بازرگانی
دریافت کارت بازرگانی تجاری
بر اساس تعریف گمرک، کارت بازرگانی مجوزی است که دارنده آن چه شخصی حقیقی باشد چه شخصی حقوقی، می تواند با داشتن آن اقدام به تجارت در عرصه واردات و صادرات کالا کنند. این تجارت از ثبت سفارش و ترخیص کالا تا واردات از مناطق آزاد، حق العمل کاری در گمرک و صادرات کالاهای مجاز را در بردارد.
دریافت کارت بازرگانی خدماتی
کارت بازرگانی خدماتی، برای اشخاص حقوقی که مجوز سرمایه گذاری با زمینه فعالیت خدماتی دارند صادر می شود. پر واضح است دارندگان این کارت تنها در زمینه ی فعالیت خود می توانند کالا وارد نمایند.
دریافت کارت بازرگانی تولیدی ، صنعتی
این نوع کارت،برای اشخاص حقوقی که دارای مجوز سرمایه گذاری با زمینه فعالیت تولیدی هستند صادر میشود. دارندگان این کارت می توانند فقط تجهیزات کارگاهی و مواد اولیه مورد نیاز تولید خود را وارد نموده و پس از تولید صادر نمایند.
دریافت کارت بازرگانی موردی
این کارت، تنها برای اشخاص حقیقی و حقوقی که برای یک بار خواهان ترخیص کالاهای خود باشند صادر می گردد.
موارد معافیت از دریافت کارت بازرگانی
- شرکت تعاونی مرزنشینان
- ملوانان ایرانی شاغل در شناورهایی که در بین سواحل ایران و سایر کشورها در تردد هستند.
- پیله وران
- کارگران ایرانی شاغل در خارج از کشور در صورت داشتن کارنامه شغلی از وزارت کار
- کالاهایی که صدور آن ها به تشخیص گمرک برای فروش نیست.
نکته: در مراحل پذیرش و دریافت کارت بازرگانی حضور مدیر عامل و یا نماینده ایشان به همراه معرفی نامه و لیست بیمه الزامی است.
نکته: کارمندان تمام وقت دستگاه های دولتی نمی توانند کارت بازرگانی دریافت نمایند.
نکته: هر شخص بیش از یک کارت بازرگانی اعم از حقوقی و یا حقیقی نمی تواند داشته باشد.
نکته: برای هر واحد ملکی فقط یک کارت بازرگانی صادر می شود.
نکته: کلیه مدارک در محل اتاق برابر اصل می شود.
مزایای اخذ کارت بازرگانی
برای کسانی که در رابطه با این پروسه اطلاعات چندانی ندارند، سوالات بسیاری به وجود می آید. برخی از پرسشهای احتمالی شما در زمینه اخذ کارت بازرگانی میتواند این چنین باشد. مزایای این کارت شامل چه مواردی خواهد بود؟ با استفاده از این کارت میتوان چه کارهایی انجام داد؟ آیا تنها میتوان صادرات و واردات کالاها را انجام داد و یا مزایای دیگری هم وجود دارد؟
مسلما همین امتیاز ویژه ای که در اختیار شما است، شرایط مطلوب تجارت را فراهم خواهد کرد. منظور بهره مندی از امکان فعالیتهای تجاری بیرون مرزی در مقیاس گسترده است. بدون وجود این کارت در تمامی مراحل و پروسه تجارت خود دچار مشکل خواهید شد. با اخذ کارت بازرگانی تمامی موانع پیش روی شما را کنار خواهد رفت.
مزایای اخذ کارتهای بازرگانی عبارت است از:
-
- صدور گواهی مبدا
- ثبت برند لاتین
- ارتباط با تجار خارجی
- صدور ویزای تجاری
- عضویت در اتاق بازرگانی
- ثبت سفارشات و ترخیص کالا
- ثبت نام تجاری در خدمات صادرات
- مبادرت به حق العمل کاری در گمرک
- مبادله اطلاعات تجاری در سطح جهان
- واردات و صادرات از منطقه آزاد تجاری
- شناخته شدن به عنوان بازرگان برای اشخاص حقیقی
- مبادرت به امر صادرات و واردات کالا به صورت تجاری
- شرکت در نمایشگاه های ملی و بین المللی داخلی و خارجی
شرایط جدید اخذ کارت بازرگانی
برخی افراد به دنبال این هستند تا تازه ترین اخبار تغییرات مرتبط به اتاق بازرگانی را جویا شوند. مایل هستند از هر اتفاقی که میافتد با خبر شوند و بدانند که شرایط جدید اخذ کارت بازرگانی به چه صورت است. ما به ارائه بندهای قانونی اکتفا کرده ایم.
طبق تبصره ۱جز ۱۱-۱-۲ بند ۲ ماده ۱۱ آیین نامه اجرایی قانون مقررات صادرات و واردات، برای بهبود سطح علمی متقاضیان اخذ کارت بازرگانی، کلیه افرادی که برای اولین بار اقدام به اخذ کارت بازرگانی میکنند، موظف هستند در دوره های آموزشی مشخصی که در همین راستا برپا می شوند، شرکت کنند.
نکات مهم در صدور کارت بازرگانی
دارندگان پروانه بهره برداری صنعتی، کشاورزی، معدنی، خدمات فنی مهندسی وخدمات فناوری اطلاعات و ارتباطات ICT از مراجع ذیربط مشروط به انقضای دو سال از تاریخ صدور پروانه، از ارائه مدرک فوق معاف می باشند.
تذکرات صدور کارت بازرگانی
- برای هر واحد ملکی فقط یک کارت بازرگانی صادر می گردد.
- حضور مدیرعامل در کلاسهای آموزشی بر اساس نوع مدرک تحصیلی الزامی است.
- کلیه مدارک در محل اتاق برابر اصل میگردد.
- کارمندان تمام وقت دستگاههای دولتی نمی توانند کارت بازرگانی دریافت نمایند.
- ارائه حداقل مدرک تحصیلی دیپلم الزامی است.
- حضور مدیرعامل و یا نماینده قانونی او در مراحل برابراصل نمودن مدارک الزامی است. متقاضیان محترم در انتخاب رشته فعالیتهای خاص در زمان تکمیل اطلاعات ثبت نامی از طریق سایت این اتاق دقت فرمایند که رشته های انتخاب شده در راستای نیازهای وارداتی آنان باشد زیرا تنها واردات در چهارچوب رشته های انتخابی امکان پذیر خواهد بود و برای صادرات کالا محدودیتی وجود ندارد.
واگذاری کارت بازرگانی به دیگران باعث زیان شما خواهد شد.
افرادی که کارت بازرگانی شما را اجاره می نمایند پرداخت مالیات بر درآمد را نمی پذیریند.
بسیاری از کسانی که کارت بازرگانی خود رابه دیگران واگذار نموده اند بعلت بدهی مالیاتی ممنوع الخروج شده اند.
هزینه کارت بازرگانی
جهت اطلاع از هزینه صدور کارت بازرگانی با تلفن های ثابت موسسه فرهنگ تماس حاصل فرمایید.
جمع بندی
شایان به ذکر است اشخاصی که دارای کارت بازرگانی هستند، به عضویت اتاق بازرگانی درمی آیند. هر کسی که عضو اتاق بازرگانی باشد، میتواند از مزایای عضویت در این مجموعه بهره مند شود و از خدماتی که در نظر گرفته شده است، در راستای اهدافی که دارد استفاده کند.
در واقع به کسانی که به صورت حقیقی و یا حقوقی عضو این صنف هستند، پروانه فعالیت اهدا خواهد شد که به وسیله آن میتوانند اقدام به اخذ کارت بازرگانی کنند. همچنین در صورت تائید صلاحیت مجدد میتوانند اعتبار کارت خود را تمدید کنند.
از آنجا که ثبت خوب فرهنگ است ، اگر سوال یا کمکی در رابطه با اخذ کارت بازرگانی داشته باشید میتوانید با مشاورین خبره موسسه ثبت شرکت فرهنگ در ارتباط باشید.
آیا دریافت کارت موردی تاریخ انقضا دارد؟ یا هر زمان میتوانم ازش استفاده کنم؟
سلام و درود.
اعتبار کارت بازرگانی بر روی کارت درج شده و در حال حاضر اعتبار این کارت یک ساله هست مگر در صورتی که شخص یا شرکت متقاضی کارت بازرگانی،دارای پروانه بهره برداری باشد که در این صورت اعتبار کارت از طرف وزارت صمت و اتاق بازرگانی برای مدت پنج سال تایید میشود.
سلام، من یک کارت بازرگانی شخصی دارم، آیا میتوانم آن را به شرکتی تبدیل کنم؟
سلام و درود.
خیر،امکان تبدیل کارت بازرگانی شخصی به کارت بازرگانی شرکتی وجود ندارد.
سلام خسته نباشید ممنونم از اطلاع رسانیتون.
سوالی که دارم اینه که برای تمدید کارت بازرگانی آیا مجدداٌ نیاز به شرکت در آزمون هست یا فقط مرحله اول باید امتحان میدادیم؟واقعاٌ سوالهاشون سخت بود
سلام و درود.
خیر برای تمدید کارت بازرگانی نیازی به آزمون مجدد نمیباشد ولی محل شرکت از طرف اتاق بازرگانی بازدید میشود.
سلام.من یک مرتبه کارت بازرگانی گرفتم و تقریباٌ 3 ماه به انقضای کارتم مونده منتها تو این سالی که گذشته شرکت ما از آدرس قبلی به جای دیگه منتقل شده و تغییر آدرس شرکت رو هم زحمتش رو تیم خودتون برای ما انجام داده.سوالم اینه که برای تمدید آیا دوباره بازدید از مکان شرکت نیاز هست؟
سلام و درود.
بله،برای تمدید کارت بازرگانی با توجه به آخرین آدرس ثبتی شرکت،بازدید از محل شرکت انجام میشود و آدرس جدید میبایست حتماٌ دارای کاربری و شرایط اداری باشد.
سلام، جایی شنیدم که به تازگی مدرک سربازی برای کارت بازرگانی دیگر مورد نیاز نیست، آیا حقیقت دارد؟
سلام و درود.
طبق قوانین جدید اتاق بازرگانی،در حال حاضر ارائه کارت پایان خدمت برای دریافت کارت بارگانی ضروری نیست و حداقل سن مورد نیاز برای دریافت کارت بازرگانی طبق همین قوانین جدید 20 سال میباشد.
سلام، آیا اگر گس از دریافت کارت بازرگانی از آن استفاده نکنیم، کارتمان باطل میشود؟
سلام و درود.
خیر،در صورتی که پس از دریافت کارت بازرگانی از آن استفاده نکنید به معنی باطل شدن کارت نیست و تا زمانی که کارت بازرگانی شما دارای اعتبار باشد(در صورتی که دارای پروانه بهره برداری نباشید این اعتبار یک ساله هست) میتوانید از این کارت استفاده کنید و پس از سپری شدن مدت اعتبار،نیاز به تمدید کارت بازرگانی است.
من ساکن بندر عباس و منطقه آزاد هستم، آیا برای واردات کالا از امارات همچنان باید برای دریافت کارت بازرگانی اقدام کنم؟
سلام و درود.
در هر صورت برای فعالیت در زمینه واردات یا صادرات کالا نیاز به داشتن کارت بازرگانی میباشد که شما میتونید با توجه به فعالیتتون که میتونه به صورت حقیقی یا حقوقی باشه اقدام به دریافت کارت بازرگانی از اتاق بازرگانی مورد نظر نمایید.
سلام، آیا برای دریافت کارت بازرگانی حتما باید عضو اتاق بازرکانی باشیم؟
سلام و درود.
طبق قوانین در حال حاضر اتاق بازرگانی شهر تهران یکی از مدارک مورد نیاز برای دریافت کارت بازرگانی ارائه کارت عضویت اتاق بازرگانی میباشد به این معنی که در صورتی که شخص یا شرکت متقاضی عضو اتاق بازرگانی نباشد امکان دریافت کارت بازرگانی وجود ندارد.برای اطلاع از شرایط دریافت کارت عضویت و شرایط اعتبار کارت عضویت و دریافت کارت بازرگانی با مشاوران ثبت فرهنگ در تماس باشید.
سلام، دریافت کارت بازرگانی چقدر طول میکشد؟
سلام و درود.
در صورتی که تمامی مدارک مورد نیاز از طرف کارفرما ارسال شود مدت زمان لازم برای دریافت کارت بازرگانی که شامل تاییدیه های وزارت صمت و اتاق بازرگانی و در نهایت صدور کارت بازرگانی میباشد حدود ۲۰ الی ۲۵ روز کاری میباشد.
سلام، آیا اگر بعد از دریافت کارت بازرگانی آن را تمدید نکنیم باطل خواهد شد؟
سلام و درود.
مدت اعتبار کارت بازرگانی معمولا یک ساله هست مگر در صورتی که شخص یا شرکت متقاضی پروانه بهره برداری داشته باشد که در اینصورت پس از استعلامات لازم از صنعت و معدن و اتاق بازرگانی،اعتبار کارت بازرگانی پنج ساله هست و باید قبل از اتمام این دوره اقدام به تمدید کارت بازرگانی نمایید در غیر اینصورت پس از اتمام دوره مشخص شده،کارت بازرگانی فاقد اعتبار است.
آیا بعد از دریافت کارت بازرگانی اشخاص دیگر هم میتوانند از آن استفاده کنند؟ یا تنها برای شخص یا شرکت صادر شده قابل استفاده است؟
سلام و درود.
خیر،تنها شخصی که میتواند از کارت بازرگانی بهره برداری یا استفاده نماید مالک کارت بازرگانی است که میتواند شخص یا شرکت باشد.
سلام، اگر بعد از دریافت کارت بازرگانی از آن استفاده نکنیم، آیا باطل میشود؟
سلام و درود.
طی قوانین جاری اتاق بازرگانی،اعتبار کارت بازرگانی که در قالب شخصیت حقیقی یا شخصیت حقوقی دریافت میشود به مدت یکسال میباشد مگر در شرایطی که متقاضی،دارای پروانه بهره برداری باشد و اعتبار کارت بازرگانی ۵ ساله دریافت گردد.
در صورتی که متقاضی با کارت بازرگانی فعالیتی نداشته باشد،کارت بازرگانی باطل نمیگردد و اگر پس از مدت اعتبار،تمدید کارت بازرگانی انجام نشود از مزایای کارت بازرگانی نمیتوانید استفاده نمایید.
آیا بعد از دریافت کارت بازرگانی میتوانیم آن را اجاره دهیم؟
سلام، لطفا با مشاورین ما در تماس باشید
02188472277
سلام، آیا بدون دریافت کارت بازرگانی هم میتوان قانونی اقدام به صادرات و واردات کرد؟ (در حجم پایین)
سلام و درود.
فقط در صورتی میتوانید اقدام به واردات و صادرات کالا نمایید که کارت بازرگانی بنام شخص یا شرکت بازرگان دریافت کرده باشید در غیر اینصورت باید از طریق اشخاصی که بعنوان ترخیص کار میباشند اقدام به فعالیتهای بازرگانی خود نمایید.
سلام، آیا دریافت کارت بازرگانی محدودیت سنی دارد؟
سلام و درود.
بله،حداقل سن مورد نیاز برای دریافت کارت بازرگانی حقیقی یا کارت بازرگانی حقوقی،داشتن سن حداقل ۲۳ سال برای شخص متقاضیِ کارت یا مدیرعامل شرکت میباشد که این موضوع یکی از موارد کلی مورد نیاز برای دریافت کارت بازرگانی میباشد و علاوه بر این موضوع مواردی مانند ارائه کارت پایان خدمت،سند یا اجاره نامه رسمی بنام متقاضی،عکس از یک برگ دسته چک و … نیز مورد نیاز میباشد.
سلام آیا برای دریافت کارت بازرگانی حتما باید محل فیزیکی برای فعالیت داشته باشیم؟
سلام و درود.
بله حتماً برای دریافت و تمدید کارت بازرگانی نیاز به معرفی یک محل،به عنوان محل فعالیت یا محل شرکت مورد نیاز است که بابت دریافت کارت بازرگانی شخصی، محل مشخص شده باید دارای کاربری اداری یا تجاری باشد و برای دریافت کارت بازرگانی شرکتی محل مورد نظر(آدرس و کدپستی دقیق شرکت) میبایست دارای کاربری اداری بوده که در هر دو مورد،ارائه سند ملک بنام شخص متقاضی یا شرکت و یا ارائه اجاره نامه رسمی کدرهگیری دار با هولوگرام که قابل استعلام از طرف سازمان سمت و اتاق بازرگانی استان مربوطه باشد ضروری است.
سلام، من کارم آوردن پوشاک از دوبی و ترکیه و پخش آن در بین خرده فروشها است، آخرین بار مرا توقیف کردند و گفتند اگر میخواهی بارت را ترخیص کنی باید با کارت بازرگانی این کار را انجام دهی و بدون آن اصلا امکان پذیر نخواهد بود، کسب و کار من آنقدر بزرگ نیست که بخواهم برای دریافت کارت بازرگانی اقدام کنم، آیا میتوان با کارت بازرگانی شخص دیگری برای ترخیص کالاهام اقدام کنم؟
سلام و درود.
اگر فکر میکنید با توجه به شرایط فعلی کارتون دریافت کارت بازرگانی بنام شخص خودتون لزومی نداره،میتونید از طریق کارت بازرگانی افرادی که بعنوان ترخیص کار هستند استفاده کنید ولی این موضوع رو مدنظر داشته باشید کارمزدی که توسط ترخیص کار گرفته میشه مبلغ چشمگیری هستش و اگر از کارت بازرگانی خودتون استفاده کنید این هزینه شامل کار شما نمیشه.
آیا میتوانم از کارت بازرگانی شخص دیگری برای واردات محصولاتم استفاده کنم؟ یا حتما باید برای دریافت کارت بازرگانی اقدام کنم؟
سلام و درود.
عموماً افرادی به عنوان ترخیص کار هستند که شما میتونید از طریق کارت بازرگانی این افراد،اقدام به واردات محصولات خود نمایید ولی مسلماً علاوه بر مالیاتی که باید به نسبت حجم بار پرداخت کنید میبایست درصدی رو هم برای حق الزحمه ترخیص کار درنظر داشته باشید که مبلغ چشمگیری هم هست به همین دلیل اگر شرایط و مدارک دریافت کارت بازرگانی رو دارید خیلی بهتره که خودتون اقدام به دریافت کارت بازرگانی کنید و از طریق مدرک خودتون به بحث بازرگانی خودتون رسیدگی کنید.
سلام، آیا به صورت شخصی هم می شود برای دریافت کارت بازرگانی اقدام کرد؟ یا حتما باید شرکت ثبت نمود؟
سلام و درود.
دریافت کارت بازرگانی برای اشخاص حقیقی و اشخاص حقوقی امکانپذیر است و لزومی به حتمی بودن ثبت شرکت نیست و با توجه به مالکیت کارت بازرگانی میبایست مدارک موردنیاز جمع آوری شده و از طریق بارگذاری مدارک در سامانه جامع(وزارت صنعت و معدن) و سامانه یکپارچه(اتاق بازرگانی)اقدام به دریافت کارت بازرگانی شخص حقیقی یا حقوقی نمائید.
من خارج از کشور اقامت دارم و امکان برگشت به ایران برایم وجود ندارد، آیا می توانم از خارج از کشور هم نسبت به دریافت کارت بازرگانی اقدام کنم؟
سلام و درود.
برای اخذ کارت بازرگانی علاوه بر بحث ورود اطلاعات سیستمی و تأییدیه مراحل از سامانه جامع و سامانه یکپارچه که جزو مراحل اولیه کار هستش،احتیاج به حضور فیزیکی در اتاق بازرگانی استان مربوطه هستش چه در بحث آزمون اتاق بازرگانی برای دریافت نمره قبولی و چه در بحث احراز هویت که حتماً باید شخص درخواست کننده کارت بازرگانی حضور داشته باشند.
ولی اگر مدنظر شما هستش که کارت بازرگانی حقوقی دریافت کنید باید این مطلب رو بدونید که فقط و فقط شخص مدیرعامل احتیاج به حضور در اتاق بازرگانی دارند و مابقی اعضاء شرکت لزومی به حضور در اتاق بازرگانی ندارند.
سلام بنده یک شرکت مسئولیت محدود دارم، آیا میتوانم برای اخذ کارت بازرگانی اقدام کنم؟
سلام و درود.
در کل کارت بازرگانی به دو نوع کارت بازرگانی حقیقی برای اشخاص و کارت بازرگانی حقوقی برای شرکتها صادر میشود.
این رو مدنظر داشته باشین که کارت بازرگانی حقوقی به نام شرکت صادر میشود و به نمایندگی مدیر عامل شرکت که میبایست برای این موضوع حتماً مدارک موردنیاز برای اخذ کارت بازرگانی حقوقی رو بصورت کامل داشته باشید که لیست تمامی مدارک بطور کلی در سرفصل کارت بازرگانی آورده شده.
حتماً قبل از اقدام به این موضوع با مشاوران ما در تماس باشید به این دلیل که قوانین اتاق بازرگانی دائماً در حال تغییر هستند و حتماً باید با اطلاعات کامل اقدام به اخذ کارت بازرگانی کنید.
سلام و ممنون از مطلب مفیدتون،
ببخشید یک سوال داشتم: آیا کسی که قبلا کارت بازرگانی داشته و مشغول به کار هم بوده، اما بنا به دلایلی کارت بازرگانیش را باطل کرده، باز هم می تواند برای دریافت کارت بازرگانی جدید اقدام کند؟
ممنون
سلام ودرود.
طبق قوانین فعلی،کارت بازرگانی که برای هر شخص یا شرکت صادر میشه مدت اعتبار یک ساله داره مگر موقعی که شخص یا شرکت متقاضی کارت بازرگانی دارای پروانه بهره برداری باشه که در صورت تایید از سمت وزارت صمت،مدت اعتبار کارت بازرگانی پنج سال میشه و شخص یا شرکت متقاضی میتونه در این مدت مقرر شده به بحث بازرگانی و واردات و صادرات خودش برسه.
حالا بعد از اتمام اعتبار مدت زمان کارت بازرگانی یا ابطال کارت بازرگانی متقاضی میتونه با توجه به ضوابط و قوانین روز و ارسال مدارک مورد نیاز به وزارت صنعت و معدن و تجارت و همچنین اتاق بازرگانی استان خودش،اقدام به درخواست کارت بازرگانی جدید با تاریخ به روز کنه و این درخواست از طرف ارگانهای ذکر شده بررسی میشه و کارت بازرگانی جدید صادر میشه.