
بخشنامه جدید تبدیل نوع شرکت : بعد از اینکه فرآیند ثبت شرکت را انجام دادید، ممکن است به این نتیجه برسید که در انتخاب نوع شرکت دچار اشتباه شدهاید. یا ممکن است قصد داشته باشید که به دلایل مختلفی شرکت خود را ارتقا دهید. به همین دلیل قصد داریم در این مطلب به موضوع بخشنامه جدید تبدیل نوع شرکت به یکدیگر بپردازیم.
این موضوع را به یاد داشته باشید که در ایران میتوان 8 نوع شرکت را به ثبت رسانید که در ادامه آنها را برای شما لیست کردهایم.
- شرکت سهامی خاص
- شرکت سهامی عام
- شرکت با مسئولیت محدود
- شرکت تضامنی
- شرکت تعاونی
- شرکت مختلط سهامی
- شرکت مختلط غیر سهامی
- شرکت نسبی

بخشنامه جدید تبدیل نوع شرکتهای تجاری
همانطور که میدانید هر یک از 8 نوع شرکت قابل ثبت در ایران، ویژگیها و مزایای خاص خود را دارند. پیشنهاد ما به شما این است که در ابتدا و قبل از ثبت شرکت در مورد ویژگیهای هر کدام از آنها تحقیق و بررسی کنید و از مشاوران ثبت فرهنگ مشاوره بگیرید تا در آینده دچار مشکل نشوید، چرا که ثبت خوب فرهنگ است.
در گذشته برای مدتی امکان تبدیل نوع شرکت وجود نداشت و در صورت انتخاب اشتباه نوع شرکت، باید در مرحلهی اول شرکت را منحل کرده و اقدام به ثبت شرکت جدید میکردید. اما در حال حاضر امکان تبدیل نوع شرکت وجود دارد. توصیه ما به شما این است که برای بخشنامه جدید تبدیل نوع شرکت نیز بررسیهای لازم را انجام دهید زیرا با تبدیل اشتباه شرکت، مشکلات زیادی را در آینده پیش رو خواهید داشت. مهمترین شرکتهایی که تبدیل آنها انجام میشود به شرح زیر است.

بخشنامه جدید تبدیل نوع شرکت سهامی خاص به عام
- یکی از شرایط ثبت شرکت سهامی عام حداقل دارایی 500 هزار تومان است که در تبدیل باید این سرمایه وجود داشته باشد.
- همچنین برای این تغییرات باید مجمع عمومی شرکت آن را تصویب کرده باشد.
- حداقل 2 سال از زمان ثبت شرکت سهامی خاص گذشته باشد.
- با اصلاح اساسنامهی شرکت، این تبدیل در آن ثبت شود.
موسسه ثبت فرهنگ با بهره گیری از تجربه چندین ساله خود و کارشناسان با تجربه و متخصص در زمینه ثبت برند و اخذ سریع کد اقتصادی در خدمت شماست . برای دریافت مشاوره رایگان ثبت کافیست با ما در تماس باشید .
تبدیل شرکت تضامنی به سهامی
یکی دیگر از تبدیل شرکتهای مهم مربوط به تبدیل شرکت تضامنی به شرکت سهامی است. در اولین مرحله سعی کنید ویژگیها و شرایط ثبت یک شرکت سهامی را فراهم کنید تا این فرآیند با سرعت بیشتری انجام شود. در مرحلهی بعد نیز باید تایید و موافقت تمامی شرکا را بگیرید زیرا در غیر این صورت، این تبدیل انجام نخواهد شد.
شرایط کلی بخشنامه جدید تبدیل نوع شرکت
بر طبق مصوبه جدید قوه قضائیه برای تبدیل شرکت باید شرایط زیر وجود داشته باشد.
باید تمامی شرایط و قوانین آن شرکت جدید را دارا باشد (تعداد اعضا، حداقل سرمایه و …)
- اساسنامه شرکت مورد نظر با رای اکثریت تغییر پیدا کند
- از آنجایی که ممکن است بعد از تبدیل شرکت، مسئولیت و نقش هر عضو تغییر پیدا کند یا زیادتر شود پس این تبدیل باید با رضایت تمامی اعضا انجام شود.
- شرکت نباید در حال تصفیه باشد.
- عدم داشتن هر نوع بدهی مالیاتی

تبدیل شرکت با مسئولیت محدود به شرکت سهامی خاص
آمار نشان میدهد که یکی از پرتقاضاترین شرکتها برای تبدیل نوع آن مربوط به شرکت با مسئولیت محدود به شرکت سهامی خاص است. به همین دلیل در ادامه این تبدیل شرکت را با هم بررسی میکنیم. همچنین تمامی فاکتورهای بررسی شده تا انتهای مطلب مربوط به تبدیل شرکت با مسئولیت محدود به شرکت سهامی خاص است.
- هیچ نوع ممنوعیت مالیاتی چه بدهی و چه غیر فعال بودن شرکت را نداشته باشد.
- از زمان ثبت شرکت حداقل 2 سال گذشته باشد و 2 ترازنامهی مالی شرکت مصوب شده باشد.
- باید شرایط و الزامات قانونی شرکت سهامی خاص مثل تعداد اعضا و حداقل میزان سرمایه را دارا باشد.
- صد در صد سرمایهی شرکت ثبت و پرداخت شده باشد.
- هیچ نوع حکم و ممنوعیت قضایی و دادگاهی در مورد تبدیل شرکت وجود نداشته باشد.

مراحل بخشنامه جدید تبدیل نوع شرکت
برای اینکه این بخشنامه جدید تبدیل نوع شرکت به درستی انجام شود باید روند و مراحلی برای آن انجام شود. این مراحل به این شرح هستند:
در اولین مرحله باید مجمع عمومی فوق العاده تشکیل شود که صورتجلسهای مهم برای آن تنظیم شود. برای اینکه این کار به درستی انجام شود صورتجلسه باید شامل نام شرکت، نوع جدید شرکت، موضوع فعالیت شرکت، شناسهی ملی شرکت، محل قانونی شرکت و در صورت وجود آدرس شعبات آن، میزان سرمایهی شرکت و نحوهی تقسیم سرمایه باشد.
همچنین باید به صورت شفاف و دقیق اعضا هیئت مدیره، بازرسین و دارندگان حق امضا در شرکت مشخص شوند.

صورت جلسه بخشنامه جدید تبدیل نوع شرکت
صورتجلسهای که مربوط به بخشنامه جدید تبدیل نوع شرکت است باید متشکل از فاکتورهای نام شرکت، نوع شرکت قبلی، سرمایه شرکت، شناسه ملی شرکت باشد.
همچنین اطلاعاتی در مورد تاریخ و زمان جلسهی مجمع عمومی فوق العاده و مکان و تعداد افراد حاضر در جلسه نیز باید ثبت شود.
دستور جلسه نیز باید به این شرح باشد:
” نوع شرکت از …… به ……. تغییر یافت و ماده مربوطه در اساسنامه بشرح فوق اصلاح می گردد.”
نام شرکت بعد از تبدیل نوع شرکت
این موضوع را به خاطر داشته باشید که بعد از تبدیل شرکت شماره ثبت شرکت و شناسه ملی شرکت تغییر نخواهد کرد. بعد از تبدیل شرکت با مسئولیت محدود به شرکت سهامی خاص در تمامی اسناد باید اسم شرکت بعد از تبدیل شرکت به همراه سرمایه اصلی شرکت و شناسه ملی شرکت ثبت شود.
نکته: یک نکتهی مهمی که باید به آن توجه شود مربوط به تبدیل دوبارهی شرکت است. برای هر نوع تبدیل شرکت نیاز به دو سال گذشت زمان وجود دارد. همچنین شرکت سهامی خاص تبدیل شده به هیچ عنوان نمیتواند به شرکت سهامی عام تبدیل شود.
بخشنامه تبدیل شرکتها به یکدیگر
همانطور که میدانید برای انجام این فرآیند قانونی و رسمی بخشنامهای وجود دارد که در ادامه آن را برای اطلاع بیشتر شما درج کردهایم.
تبدیل اجباری شرکت
تا اینجا در مورد تبدیل اختیاری نوع شرکت با هم صحبت کردیم. اما بر طبق قانون یک مورد تبدیل اجباری شرکت نیز وجود دارد. بر اساس ماده 5 لایحه قانونی اگر سرمایهی اصلی شرکت سهامی کمتر از مقدار تعیین شده باشد، مدت یک سال زمان برای تامین حداقل سرمایه و یا تغییر نوع آن وجود دارد. در صورتی که این افزایش سرمایه شرکت و یا تبدیل نوع آن انجام نشود هر فرد ذی نفعی میتواند در جهت انحلال شرکت اقدام کند.
مدارک تبدیل شرکت
در بخشنامه جدید تبدیل نوع شرکت با مسئولیت محدود به شرکت سهامی خاص مثل هر فرآیند رسمی و قانونی دیگری نیاز به ارائه یک سری اسناد و مدارک است که در ادامه آنها را برای شما لیست کردهایم.
- ارائه اسناد و اوراق هویتی اعضا هیئت مدیره و بازرسین (شناسنامه، کارت ملی)
- ارائه اسناد و مدارک هویتی شرکت از قبیل اساسنامه، اظهارنامه، آگهی آخرین تغییرات شرکت
- ارائه رسید و فیش بانکی که نشان دهندهی پرداخت 35 درصدی سرمایه باشد.
- ارائه مستند دایر بر ارسال دعوتنامه چنانچه مجمع عمومی فوق العاده با حدنصاب اکثریت تشکیل شده باشد.
- بررسی اموال شرکت از طریق کارشناسی رسمی دادگستری و تاییدیه کارشناس برای تبدیل شرکتها.

مزایای تبدیل شرکت
امکان اشتباه در هر کاری از جمله ثبت شرکت وجود دارد. راه جبران این اشتباه، بخشنامه جدید تبدیل نوع شرکت به نوع مورد نظر است. با استفاده از تبدیل شرکت، دیگر نیازی به انحلال شرکت و ثبت یک شرکت دیگر نیست. این تبدیل بدون تغییر شخصیت حقوقی شرکت انجام میشود. از این به بعد با بخشنامه جدید تبدیل نوع شرکت تمامی فرآیندهای اداری و رسمی و تشریفات مربوط به انحلال و ثبت شرکت حذف میشود.
نکته: این نکته را به یاد داشته باشید که تعهدات شرکت قبل از تبدیل آن به شرکتی دیگر، برای بعد از آن هم معتبر است. مثلا در صورتی که شرکت شما قبلا یک شرکت با مسئولیت محدود بوده و یک سری تعهدات و وظایف را در مقابل دیگران و مشتریان داشته بعد از تبدیل به شرکت سهامی خاص، هنوز آن تعهدات و وظایف را برعهده دارد. مشتریان یا طلبکاران شرکت شما، میتوانند بدون در نظر گرفتن این تبدیل در جهت دریافت بدهی خود اقدام کنند، در واقع این تبدیل نوع شرکت نمیتواند راهی برای فرار از بدهیهای شرکت باشد.

هزینه بخشنامه جدید تبدیل نوع شرکت
یکی از سوالاتی که ممکن است در زمینه بخشنامه جدید تبدیل نوع شرکت با مسئولیت محدود به شرکت سهامی خاص برای شما به وجود آمده باشد در مورد هزینهی آن است. به همین دلیل هزینههایی که برای این تبدیل باید پرداخت کنید را برای شما جمع آوری کردهایم.
- در اولین مرحله شرکت، باید حداقل سرمایهی اولیه شرکت سهامی خاص را دارا باشد.
- پرداخت هزینهی مربوط به چاپ آگهی تبدیل نوع شرکت در روزنامه کثیر الانتشار
- هزینهای که با عنوان حق الوکاله باید به وکیل پرداخت کنید.
- پرداخت هزینه بابت ورود سیستمی صورتجلسات تنظیم شده
- پرداخت هزینه تنطیم و ثبت صورتجلسه مربوط به مجمع عمومی فوق العاده
- پرداخت هزینهی حق الثبت به اداره ثبت شرکتها
- پرداخت هزینه مربوط به تنطیم و ثبت اشخاص حقوقی و استعلامهای مربوط به آنها
موسسه ثبت فرهنگ با بهره گیری از تجربه چندین ساله خود و کارشناسان با تجربه و متخصص در زمینه ثبت اختراع و ثبت طرح صنعتی در خدمت شماست . برای دریافت مشاوره رایگان ثبت کافیست با ما در تماس باشید .

نمونه آگهی تبدیل شرکت مسئولیت محدود به سهامی خاص

سلام، آیا در بخشنامه جدید تبدیل نوع شرکت ، بعد از اینکه شرکتمان را به نوع دیگری تبدیل کردیم باید کد اقتصادی جدید بگیریم، یا با همان کد اقتصادی قدیمی باید ادامه فعالیت دهیم؟
سلام و درود.
تبدیل شرکت مثل بقیه تغییرات که در شرکت اعمال میکنیم انجام میشود و طی چند صورتجلسه و کارشناسی تبدیل شرکت انجام میشود و شماره ثبت و شناسه ملی شرکت و همینطور کد اقتصادی بدون تغییر باقی میماند و احتیاج به کد اقتصادی جدید نیست.
سلام، در بخشنامه جدید تبدیل نوع شرکت ها ، آیا بعد از تبدیل شدن شرکت از مسئولیت محدود به سهامی خاص، آیا برند ثبت شده همچنان داری اعتبار هست؟ یا برای آن هم باید تغییرات ایجاد کنیم؟
سلام و درود.
بعد از تبدیل نوع شرکت لزومی به این مورد نیست که شما بخواهید برند یا جواز یا هر موضوع دیگری که بنام شرکت دریافت کرده بودید رو درگیر تغییرات کنید.فقط میبایست که روزنامه تغییرات شرکت رو دریافت کرده باشید و به استناد روزنامه مالک تمامی موارد شرکت باشید.
سلام، آیا بعد از تبدیل نوع شرکت از شرکت با مسئولیت محدود به شرکت سهامی خاص نیاز به افزایش سرمایه است؟ سرمایه اولیه شرکت من 150 هزار تومان میباشد
سلام و درود.
حداقل سرمایه ای که میتونید برای ثبت شرکت در نظر داشته باشید مبلغ یک میلیون ریال یا صد هزار تومان هست که برای شرکتهای با مسئولیت محدود و شرکتهای سهامی خاص این موضوع متفاوت نیست.
برای تبدیل شرکت مسئولیت محدود به سهامی خاص میبایست سرمایه شرکت شما با هر مبلغی که هست (حداقل ۱۰۰ هزار تومان) از سهم الشریکه به قسمت بندی سهام و ارزش سهام تقسیم شود.
ولی در کل در نظر داشته باشید که سرمایه شرکت،اعتبار و ارزش شرکت شماست و برای اخذ وام و اعتبارات بسیار ارزشمند است که باید به واقعیت نزدیک باشد و سرمایه صد و پنجاه هزار تومنی شرکت شما خیلی ناچیز است.
سلام، فرایند بخشنامه جدید تبدیل نوع شرکت از مسئولیت محدود به سهامی خاص به چه مقدار زمان نیاز دارد؟
سلام و درود.
زمانیکه برای کلیه روند ثبتی در هر زمینه ای وجود دارد بستگی به تکمیل بودن مدارک و روند پیگیری شخص یا وکیل مورد نظر دارد که درصورتی که این دو موضوع بخوبی رعایت شود زمانی که برای تیدیل یک شرکت با مسئولیت محدود به سهامی خاص باید درنظر داشته باشید حدود ۱۵ روز کاری میباشد.
در نظر داشته باشید که یکی از مهمترین مدارک موردنیاز برای تبدیل نوع شرکت،نامه کارشناس رسمی دادگستری میباشد که باید به اداره ثبت شرکتها تحویل شود.
سلام، ببخشید یک سوال داشتم، اگر طبق بخشنامه جدید تبدیل نوع شرکت ، شرکتم را از مسئولیت محدود به سهامی خاص تغییر دهم، آیا جواز تاسیس شرکت هم باید تغییر دهم ؟
سلام و درود.
لازمه بدونید شرکتهایی درخواست تبدیل شرکت مسئولیت محدود به سهامی خاص یا هر نوع شرکت را میدهند که تاریخ ثبت شرکتشون یا نام شرکتشون یا مجوزهایی که بر روی شرکت دارند برای اعضاء شرکت حائز اهمیت باشد در غیر اینصورت،انحلال شرکت قبل و ثبت یک شرکت جدید به مراتب راحت تر و کم دردسرتر است ولی این به این معنی نیست که پس از تبدیل نوع شرکت به شرکت مورد درخواست،نیاز به نقل و انتقال تمامی مجوزها و یا دارایی های شرکت باشد.
آیا برای تبدیل شرکت با مسئولیت محدود به سهامی خاص به صورت جلسه مجمع نیاز دارم؟
سلام و درود.
برخی موضوعات یا نوع فعالیتها هست که قبل از اقدام به ثبت شرکت میبایست حتماً شخص متقاضی برای درج اون موضوع در اساسنامه شرکت از ارگان یا نهاد و سازمان مربوطه اقدام به اخذ مجوز کنه به عنوان مثال برای ثبت شرکت با موضوع فعالیت بیمه یا ثبت شرکت با موضوع فعالیت بورس و اوراق بهادار و ثبت شرکت با موضوع فعالیت حمل و نقل برون شهری و …
اما عموم موضوعات مثل موضوع فعالیت شما نیاز به اخذ مجوز از سازمانی نداره و میتونید اونرو در اساسنامه شرکتتون به عنوان موضوع فعالیت شرکت مشخص کنید.
در پاسخ به سوال شما باید بگم که در صورت ثبت شرکت با موضوع فعالیت سئو و طراحی سایت،برای دریافت پروژه کاری یا عقد قرارداد با اشخاص حقیقی و اشخاص حقوقی یا هر سازمانی،دیگر نیازی به اخذ مجوز کسب یا هر مجوز دیگری ندارید.