تفاوت شرکت سهامی خاص با عام

تفاوت شرکت سهامی خاص با عام

تفاوت شرکت سهامی خاص با عام: در بازار سرمایه شناخت شرکت‌ها به‌عنوان عامل اصلی فعالیت این بازار اهمیت ویژه‌ای دارد. طبق قانون تجارت، شرکت عبارت است از قراردادی که به‌موجب آن دو یا چند نفر مقداری سرمایه جمع‌آوری می‌کنند تا عملیات تجاری انجام دهند و سود و زیان به‌دست‌آمده نیز بین مؤسسین تقسیم می‌شود.

شرکت‌های تجاری به ۷ نوع دسته‌بندی می‌شوند. شرکت سهامی خاص، شرکت سهامی عام، شرکت تضامنی، شرکت با مسئولیت محدود، شرکت تعاونی، شرکت مختلط سهامی، شرکت مختلط غیر سهامی و شرکت‌ نسبی .در این مقاله باتوجه‌ به موضوع سرمایه‌گذاری، به‌طور خاص به تفاوت شرکت سهامی خاص با عام می‌پردازیم.

خانم یعقوبی مشاور ثبت شرکت سهامی

ویژگی‌ها و تفاوت شرکت سهامی خاص با عام

در حالت کلی تفاوت شرکت سهامی خاص با عام: شرکت سهامی، شرکتی است که فقط سرمایه در آن دخالت دارد. بدین صورت که سرمایه شرکت به سهام تقسیم شده و مسئولیت صاحبان سهام محدود به مبلغ اسمی سهام آنهاست.

در قانون تجارت، شرکت سهامی به‌ عنوان یک شرکت بازرگانی محسوب می‌شود. (حتی اگر موضوع عملیات آن شرکت امور بازرگانی نباشد.)

شرکت سهامی خود به دودسته شرکت سهامی عام و شرکت سهامی خاص تقسیم می‌شود. طبق قانون تجارت شرکتی که قسمتی از سرمایه آن از طریق فروش سهام به مردم تأمین شود، شرکت سهامی عام نامیده می‌شود و شرکتی که تمام سرمایه آنها در زمان تأسیس منحصراً توسط مؤسسین شرکت تأمین شود، شرکت سهامی خاص نامیده می‌شود.

ویژگی‌ها و تفاوت شرکت سهامی خاص با عام

تفاوت شرکت سهامی خاص با عام چیست؟

  • سهام شرکت سهامی عام قابلیت عرضه در بازار سرمایه و جذب نقدینگی برای پروژه‌های توسعه‌ای را دارد. در حالی‌ که ممکن است در شرکت سهامی خاص با توجه‌ به محدودیت سهام‌ داران، امکان جذب منابع بیشتر وجود نداشته باشد.
  • انتقال مالکیت در شرکت‌های سهامی عام به سهولت انجام می‌شود و اثری بر تداوم شرکت سهامی ندارد. درصورتی‌که در شرکت سهامی خاص، چنین نقل و انتقالی باید با توافق مدیران شرکت انجام شود.
  • تعداد شرکای شرکت سهامی عام حداقل باید ۵ نفر باشد و تعداد شرکا در شرکت سهامی خاص حداقل باید ۳ نفر باشد.

تفاوت شرکت سهامی خاص با عام چیست؟

تبدیل شرکت سهامی خاص به سهامی عام

توجه داشته باشید همان‌طور که قبلاً ذکر شد، تنها شرکت‌های سهامی عام قابلیت عرضه (خرید و فروش) در بازار سرمایه را دارند. یک دلیل عمده برای سهامی عام شدن شرکت‌ها، تأمین سرمایه با هدف ایجاد طرح‌های توسعه از عموم مردم است که در قالب عرضه اولیه و تحت مقررات خاصی با نظارت سازمان بورس و اوراق بهادار انجام می‌شود تحت این شرایط، کنترل نهایی شرکت به عهده سهام‌ داران است که هرکدام به ازای هر سهم، حق رأی دارند.

بنابراین برای تبدیل یک شرکت سهامی خاص به عام – طبق بخشنامه جدید تبدیل نوع شرکت – باید فرایندهای قانونی مطابق لایحه اصلاحی قانون تجارت طی شود و بعد از آن با کسب مجوزهای لازم از سازمان بورس و اوراق بهادار با عرضه عمومی سهام خود وارد بازار سرمایه شده و از مزایای آن بهره‌مند شود.

تبدیل شرکت سهامی خاص به سهامی عام

آیا شرکت سهامی عام دولتی است؟

ممکن است این سؤال برای شما هم پیش آید که آیا شرکت سهامی عام یک شرکت دولتی است؟

مطابق تعریف، شرکتی دولتی تلقی می‌شود که ۵۱ درصد یا بیشتر از سهام آن در مالکیت دولت باشد؛ بنابراین با توجه‌ به این نکته که سرمایه شرکت سهامی عام به هنگام تأسیس توسط عموم مردم تأمین می‌شود، شرکت سهامی عام بودن، به معنای دولتی بودن آن شرکت نیست.

آیا شرکت سهامی عام دولتی است؟

جمع بندی

در این مقاله سعی بر آن شد تا تفاوت شرکت سهامی خاص با عام به زبانی ساده گفته شود، همچنین اگر سوالی برایتان پیش آمد میتوانید در بخش نظرات آن را با ما در میان بگذارید یا با مشاورین ما در تماس باشید. ثبت خوب فرهنگ است.

خانم یعقوبی مشاور ثبت شرکت سهامی

4.5/5 - (8 امتیاز)
آنچه در این مقاله می‌خوانید

6 پاسخ

  1. سلام، ممنون از مقاله بسیار خوبتان در رابطه با تفاوت شرکت سهامی خاص با عام

    1. سلام و درود.

      ممنون از نگاه مثبتتون و زمان با ارزشی که برای مطالعه مقاله گذاشتید.

  2. سلام، از نظر سرمایه اولیه در هنگام تاسیس شرکت آیا تفاوتی بین شرکت سهام خاص با عام وجود دارد؟

    1. سلام و درود.
      داشتن مغازه یا هر کسب و‌کار دیگه ای به عنوان شخصیت حقوقی محسوب نمیشه.برای اینکه شما بعنوان یک شخصیت حقوقی شناخته بشید در اداره مالیات یا سازمان تامین اجتماعی یا هر ارگان دیگر،حتماً باید یک شرکت ثبت شده از هر نوع شرکتی داشته باشید و‌ با داشتن مدارک کافی و پیش ثبت نامها،کداقتصادی برای شرکت گرفته باشید و دارای کلاسه پرونده مالیاتی باشید که در اینصورت میتوان گفت دارای کد اقتصادی حقوقی هستید.
      در هر صورت اگر که شما دارای کد اقتصادی حقوقی یا شرکتی باشید میتونید بعد از انحلال شرکت و ختم تسویه درخواست ابطال کداقتصادی حقوقی خودتون رو اعلام کنید و بعد از اون میتونید برای کداقتصادی شخص حقیقی اقدام کنید.

  3. سلام، حدود 4 سال پیش بنده شرکت سهامی خاصم را به عام تبدیل کردم، آیا راهی وجود دارد تا دوباره به سهامی خاص برگردم؟

    1. سلام و درود.
      طبق قوانین به روز اداره ثبت شرکتها تبدیل شرکتها بهنوع دیگر ممکن است که باید طبق دستورالعملهای به روز اینکار صورت گیرد.
      برای اطلاعات کافی با ثبت فرهنگ در تماس باشید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

تماس