دریافت کد اقتصادی اشخاص حقوقی

دریافت کد اقتصادی اشخاص حقوقی

دریافت کد اقتصادی اشخاص حقوقی یکی از ملزومات مهمی است که بعد از ثبت شرکت تجاری باید انجام شود. در واقع بعد از انجام ثبت شرکت دو ماه فرصت وجود دارد تا برای دریافت کد اقتصادی شرکتی یا همان کد اقتصادی حقوقی اقدام کنید. در صورتی که قصد دارید با مراحل دریافت این کد و جزئیات مربوط به آن آشنا شوید تا انتهای این مطلب با ما همراه باشید زیرا به موضوعاتی همچون مدارک مورد نیاز، عواقب عدم دریافت آن، کاربردهای آن و … می‌پردازیم.

خانوم شهبازی مشاور دریافت کد اقتصادی اشخاص حقوقی

تعریف کد اقتصادی

قبل از اینکه بخواهیم در مورد مراحل دریافت کد اقتصادی اشخاص حقوقی با هم صحبت کنیم باید به تعریف آن بپردازیم. در گذشته کد اقتصادی از یک 12 رقمی منحصر به فرد تشکیل می‌شد اما در حال حاضر کد اقتصادی حقوقی (کد اقتصادی شرکتی) همان شناسه ملی شرکت است. البته باید تمامی مراحل دریافت کد اقتصادی طبق روال عادی انجام شود.

تعریف کد اقتصادی

مزایای دریافت کد اقتصادی اشخاص حقوقی

دریافت کد اقتصادی اشخاص حقوقی یک فرآیند اجباری و ضروری است اما این موضوع به این معنا نیست که کد اقتصادی مزایایی نداشته باشد. در واقع هدف اصلی در دریافت کد اقتصادی مشخص و قانونی شدن هر واحد تجاری و اقتصادی برای اداره مالیات است.
با استفاده از این کد می‌توان دریافت دفاتر پلمپ و پلمپ دفاتر تجاری شرکت را به آسانی و سرعت دریافت کرد. پرداخت مالیات برای همه افراد و شرکت‌هایی که فعالیت تجاری و اقتصادی دارند به سود کل افراد جامعه است که میبایست برای تمامی شرکتها در تیر ماه هر سال اظهارنامه مالیاتی یا اظهارنامه عدم فعالیت شرکت به اداره مالیات مربوطه ارسال شود. هویت حقوقی شرکت در اداره مالیات مشخص می‌شود. تمامی مراودات و معاملات شرکت به صورت قانونی و رسمی قابل پیگیری است.

مزایای دریافت کد اقتصادی اشخاص حقوقی

مراحل دریافت کد اقتصادی اشخاص حقوقی

بعد از اینکه در مورد تعریف کد اقتصادی و ضرورت دریافت آن با هم صحبت کردیم در مورد مراحل دریافت آن گفتگو خواهیم کرد.

  • در اولین مرحله باید به اداره‌ی مالیات مراجعه کرده و پرونده‌ی مالیاتی تشکیل دهید.
  • سپس کارشناسان مربوطه اداره مالیات باید صحت و سقم این اطلاعات را تایید کنند تا شماره پرونده‌ی مالیاتی صادر شود.
  • در مرحله‌ی بعد با مراجعه به آدرس اینترنتی سایت اداره مالیات، پیش ثبت نام کد اقتصادی شرکتی را انجام دهید.
  • سپس در مرحله‌ی بعد نوبت به وارد کردن اطلاعات مورد نیاز و تایید نهایی آن‌ها می‌رسد.
  • در این مرحله نیز برای ورود به سامانه نام کاربری و رمز عبور اختصاصی شما از طریق پیامک برای شما ارسال می‌شود.
  • مدارک ارسالی شما باید توسط کارشناسان بازرگانی بررسی و تایید شود.
  • در صورتی که اطلاعات یا مدارک شما تایید نشده باشد باید با مراجعه‌ی دوباره به سایت اطلاعات و یا مدارک را اصلاح و ویرایش کنید.
  • سپس در صورتی که به مرحله‌ی 45 سامانه برسید می‌توانید از خدمات مربوط به آن استفاده کنید.
  • در مرحله‌ی بعدی باید حتما به صورت حضوری به اداره مالیات مراجعه کرده و احراز هویت را انجام دهید.
  • مراحل بعدی از طریق پیامک برای شما ارسال خواهد شد.

اینفوگرافی مراحل دریافت کد اقتصادی اشخاص حقوقی

عواقب عدم دریافت کد اقتصادی اشخاص حقوقی

همانطور که قبلا نیز به آن اشاره کردیم دریافت کد اقتصادی اشخاص حقوقی یک امری ضروری و اجباری است و در صورتی که برای اخذ آن اقدام نشود با مجازات مختلفی که به شرح زیر است رو به رو خواهید شد.

  • در اولین اخطار، باید دو برابر سود معاملات انجام شده به عنوان جریمه پرداخت شود.
  • در دومین اخطار، محل مورد فعالیت تا 3 ماه پلمپ خواهد شد.
  • در سومین اخطار، مدیر یا مدیران شرکت به 3 تا 6 ماه حبس محکوم خواهند شد.

در نظر داشته باشید که اگر از مدت مقرر برای اخذ کداقتصادی شرکتی بگذرد،شرکت شما از طرف اداره مالیات قفل شده یا وارد بحث تبصره 4 ماده 186 شده و تا زمان تعیین تکلیف و در اجرا انداختن روند تشکیل پرونده کداقتصادی شرکتی به همین صورت باقی میماند.

پیشنهاد ما به شما این است که قبل از اینکه با این مجازات رو به رو شوید در جهت دریافت کد اقتصادی اشخاص حقوقی اقدام کنید.

عواقب عدم دریافت کد اقتصادی

هزینه دریافت کد اقتصادی

از آنجایی که سازمان امور مالیاتی کشور تلاش می‌کند تا همه‌ی شرکت‌ها را به دریافت کد اقتصادی اشخاص حقوقی تشویق کند، هزینه دریافت آن را رایگان کرده است. با وجود اینکه این فرآیند نسبتا سخت و زمانبر است، افراد زیادی توانایی اقدام برای آن را ندارند به همین دلیل از مجموعه‌ها و یا افراد قابل اعتمادی به عنوان وکیل استفاده می‌کنند. واضح است که باید هزینه‌ای بابت حق الوکاله به شخص یا مجموعه پرداخت شود که این هزینه با توجه به نوع پرونده‌ی شما و نیم در هزار مالیاتی سرمایه شرکت متفاوت است.

هزینه دریافت کد اقتصادی

ابطال کد اقتصادی شرکتی

بعد از دریافت کد اقتصادی اشخاص حقوقی امکان ابطال آن نیز وجود دارد که این شرایط را با هم بررسی می‌کنیم. یکی از موارد ابطال کد اقتصادی شرکتی مربوط به انحلال شرکت و عملیات تصفیه‌ی آن است. همچنین امکان ابطال کد اقتصادی از طریق صدور حکم مراجع قضایی و دادگاهی به دلایل مختلفی از جمله انواع تخلفات نیز وجود دارد.

چه افرادی نیازمند دریافت کد اقتصادی اشخاص حقوقی هستند؟

در این قسمت می‌خواهیم در مورد جواب سوال چه افراد و شرکت‌هایی باید حتما کد اقتصادی دریافت کنند، صحبت کنیم. در واقع هر شرکت و مجموعه‌ای که هر نوع فعالیت تولید، مونتاژ، پخش و توزیع کالا یا ارائه خدمات داشته باشد. همچنین همه‌ی افراد حقیقی که اخذ جواز کسب و پروانه‌ی فعالیت دارند و مکانی برای آن دارند نیز باید کد اقتصادی را دریافت کنند.

خانوم شهبازی مشاور دریافت کد اقتصادی اشخاص حقوقی

چه افرادی نیاز به دریافت کد اقتصادی اشخاص حقوقی ندارند؟

سازمان امور مالیاتی بعضی مجموعه و ارگان‌ها را از دریافت کد اقتصادی اشخاص حقوقی معاف کرده است که برای آشنایی شما آن‌ها را در ادامه برای شما لیست کرده‌ایم. این لیست هم برای اشخاص حقوقی و هم اشخاص حقیقی است.

  • تمامی مساجد، تکایا، حسینیه‌ها و هیئت‌ها
  • اشخاص حقیقی که در زمینه‌های ادبی و فرهنگی مثل نویسندگی و طراحی فعالیت دارند.
  • اشخاص حقیقی که هر نوع فعالیت پیمانکاری انجام دهند به شکلی که ارزش قراردادهای پیمانکاری آن‌ها در طول یک سال بیشتر از 5 میلیون تومان نشود!

چه افرادی نیازمند کد اقتصادی هستند؟

مدارک لازم برای دریافت کد اقتصادی اشخاص حقوقی

در صورتی که قصد دارید برای اخذ کد اقتصادی اشخاص حقوقی یا همان شرکتی اقدام کنید باید یک سری اسناد و مدارک مورد نیاز را برای ارائه به سازمان امور مالیاتی آماده کنید. این مدارک به شرح زیر است:

  • ارائه یک نسخه از اوراق هویتی (شناسنامه و کارت ملی) سهامدارن و اعضا هیئت مدیره
  • ارائه یک نسخه از اساسنامه‌ی شرکت
  • ارائه سند ملکی یا اجاره نامه محل فعلی شرکت
  • ارائه دو نسخه از آگهی تاسیس شرکت و همچنین آخرین تغییرات شرکت
  • ارائه یک کپی از اظهارنامه شرکت‌ سهامی یا شرکتنامه در شرکت‌های غیرسهامی
  • ارائه فیشی که نشان دهنده‌ی پرداخت مالیات حق التمبر باشد
  • دریافت دفترچه کد اقتصادی و تکمیل آن
  • دریافت فرم‌های مربوطه اداره دارایی و تکمیل آن‌ها
  • در صورت شروع فعالیت شرکت، ارائه نامه تاریخ شروع فعالیت و در صورت عدم شروع فعالیت، ارائه نامه عدم شروع فعالیت
  • کپی برابر اصل مدارک هویتی اعضا هیئت مدیره
  • گواهی امضا صاحبین امضا برای اداره امور مالیاتی
  • مهر شرکت
  • وکالت به وکیل مورد نظر برای پیگیری روند کاری در صورت ارجاع وکیل بر روی پرونده

مدارک لازم برای دریافت کد اقتصادی اشخاص حقوقی

کاربرد کد اقتصادی

همانطور که قبلا نیز به آن اشاره شد کد اقتصادی اهمیت و کاربردهای زیادی دارد. از جمله کاربردهای کد اقتصادی می‌توان به دریافت کارت بازرگانی ، صدور فاکتور رسمی امکان حضور در مناقصه و مزایده‌ها، دریافت گواهی ارزش افزوده و دربافت وام و اعتبارات بانکی و… اشاره کرد.

خانوم شهبازی مشاور دریافت کد اقتصادی اشخاص حقوقی

نکات دریافت کد اقتصادی اشخاص حقوقی

  • نکته 1: کد اقتصادی کدی است که به شرکت شما اعتبار زیادی می‌بخشد. شرکت‌های زیادی در زمان عقد قرارداد از شرکت شما تقاضای کد اقتصادی می‌کنند و در صورتی که این کد را نداشته باشید قراردادی با شما نخواهند بست. یکی از دلایل عدم انعقاد قرارداد شرکت‌های بزرگ و معتبر با شرکتی که کد اقتصادی ندارد، عدم پیگیری قانونی و رسمی است.
  • نکته 2: در صورتی که کد اقتصادی شرکتی دریافت نکنید، درآینده دچار مشکلات مالیاتی زیادی خواهید شد. در صورتی که اگر تمامی قوانین مالیاتی را به درستی انجام دهید ممکن است از انواع معافیت مالیاتی برخوردار شوید.
  • نکته 3: کد اقتصادی یکی از عواملی است که نماد قانونمندی شرکت شماست، به همین دلیل در جلب اعتماد و اطمینان مشتریان تاثیر بسیار زیادی دارد.
  • نکته 4: شعبات نمی‌توانند کد اقتصادی جدا داشته باشند و به صورت کلی برای هر بنگاه اقتصادی فقط یک کد اقتصادی صادر می‌شود.
  • نکته 5: اعمال هر نوع تغییراتی در شرکت اعم از تغییر آدرس، تغییر در شرکا، تغییر نام و … مستلزم اطلاع به سازمان امور مالیاتی ظرف مدت 2 ماه است.
  • نکته 6: در شرکت های سهامی خاص برای نقل و انتقال سهام بین افراد پرداخت 4% مالیات نقل و انتقال سهام در اداره امور مالیاتی الزامی است که باید برای این کار حتما شرکت دارای کد اقتصادی اشخاص حقوقی باشد.
  • نکته 7: در تیر ماه هر سال تمامی شرکت هایی که فعالیت اقتصادی دارند ملزم به ارائه اظهارنامه مالیاتی می باشند و در صورتی که فعالیتی در سال جاری نداشته باشند با توجه به مستندات مربوطه می بایست اظهارنامه عدم فعالیت برای شرکت خود را به اداره امور مالیاتی ارسال کنند.

نکات دریافت کد اقتصادی اشخاص حقوقی

کلام آخر

در این مطلب قصد داشتیم تمامی جزئیات مربوط به دریافت کد اقتصادی شرکتی یا همان کد اقتصادی اشخاص حقوقی را با هم بررسی کنیم. در واقع با استفاده از کد اقتصادی تمامی فعالیت‌های شرکتی قانونی و رسمی خواهد بود. همچنین اخذ کد اقتصادی یک فرآیند اجباری و ضروری است و عدم دریافت آن عواقب زیادی به دنبال خواهد داشت. در صورتی که امکان اقدام برای دریافت کد اقتصادی اشخاص حقوقی را ندارید می‌توانید از کارشناسان مجموعه‌ی ما برای این امر استفاده کنید. مجموعه‌ی ما با داشتن سابقه‌ی طولانی در این زمینه، صفر تا صد مراحل را در کمترین زمان ممکن برای شما انجام خواهد داد. فراموش نکنید که ثبت خوب فرهنگ است . کافیست درخواست خودتان را برای کارشناسان و مشاوران مجموعه ما ارسال کنید تا با بررسی مدارک و شرایط شما، سریع‌ترین راه را به شما پیشنهاد دهند.

خانوم شهبازی مشاور دریافت کد اقتصادی اشخاص حقوقی

نمونه دریافت کد اقتصادی اشخاص حقوقی

نمونه دریافت کد اقتصادی اشخاص حقوقی

4.7/5 - (6 امتیاز)
836

ارسال نظر

  1. admin-avatar
    الناز نبی
    26 تیر 1401

    سلام، آیا برای دریافت کد اقتصادی اشخاص حقوقی حتما نیاز به حضور وکیل است؟ یا خودم میتوانم این کار را انجام دهم؟

    • admin-avatar
      آرمین سیلاطانی
      28 تیر 1401

      سلام و درود.
      دریافت کد اقتصادی اشخاص حقوقی توسط وکیل یا اعضا هیئت مدیره شرکت مقدور است.
      در صورتی که دریافت کد اقتصادی از سمت وکیل صورت گیرد،حتمأ وکالتنامه اعضا شرکت به وکیل مورد نظر،با ذکر موضوع حضور در اداره امور مالیاتی ضرورت دارد.

  2. admin-avatar
    آرشام رویگری
    30 خرداد 1401

    سلام، من سال گذشته یک کسب و کار راه اندازی کردم و به موجب آن کد اقتصادی هم دریافت کردم، امروز یک پیام از اداره دارای برایم ارسال شده که جهت تبصره 100 اظهار نامه خود را ارسال کنید، تبصره 100 چی هست؟

    • admin-avatar
      آرمین سیلاطانی
      31 خرداد 1401

      سلام و درود.
      طبق قوانین اداره مالیات برای اشخاص حقیقی اگر گردش مالی سالانه شخص،پایینتر از مبلغ معین باشد(کمتر از عدد ۱٫۴۴۰٫۰۰۰٫۰۰۰ تومان برای سال ۱۴۰۱) دیگر نیاز به رد کردن اظهارنامه مالیاتی نیست و میبایست اشخاص حقیقی تا پایان خرداد ماه به تکمیل فرم ماده ۱۰۰ اقدام کنند که در صورت تأیید از طرف اداره مالیات،نرخ مالیات مقطوع یا به زبان عامیانه مالیات توافقی برای کسب و کار شخص حقیقی در نظر گرفته میشود.

  3. admin-avatar
    نگار رادمنش
    11 خرداد 1401

    سلام آیا هرسال برای اظهارنامه مالیاتی باید اقدام کنیم؟ راخی نیست تا به صورت اتوماتیک مقدار درآمدمان مشخص شود؟

    • admin-avatar
      آرمین سیلاطانی
      11 خرداد 1401

      سلام و درود.
      هر ساله میبایست اظهارنامه مالیاتی برای اشخاص حقیقی و اشخاص حقوقی در مدت معین شده توسط اداره امورمالیاتی برای بررسی رد شود و این زمان برای اشخاص حقیقی در خرداد ماه و برای اشخاص حقوقی در تیر ماه هر سال میباشد که معمولاً از طرف اداره مالیات برای مدت کوتاهی تمدید میشود.این فرایند باید هر ساله تکرار شود و فرایند اتوماتیکی برای اینکار وجود ندارد.

  4. admin-avatar
    حامد اسماعیلی
    05 خرداد 1401

    سلام من تا به امروز با کد اقتصادی اشخاص حقیقی مشغول به کار بودم، حالا تصمیم دارم کسب و کارم را کمی جدی تر ادامه بدم و شرکت ثبت کنم، آیا نیاز هست که کد اقتصادی جدید بگیرم یا با همان کد اقتصادی قبلی میتونم به صورت قانونی ادامه فعالیت بدم؟ پیشاپیش ممنون از پاسختون

    • admin-avatar
      آرمین سیلاطانی
      06 خرداد 1401

      سلام و درود.
      شما زمانیکه شرکتی رو به ثبت میرسونید لازمه که نهایتاً تا ۲ ماه بعد از تاریخ ثبت شرکت اقدام به دریافت کداقتصادی اشخاص حقوقی نمایید در غیر اینصورت شامل جریمه های مالیاتی میشوید.
      شما میبایست با تکمیل مدارک موردنیاز برای شرکت ثبت شده اقدام به دریافت کداقتصادی اشخاص حقوقی نموده و در تیر ماه هر سال، با توجه به درآمد و هزینه های شرکت طبق دفاتر تحریر شده،اظهارنامه مالیاتی شرکت را به سازمان امور مالیاتی ارائه دهید.
      جدای از این شرکت اگر هم کسب و کاری خارج از حیطه کاری شرکت داشته باشید میتونید از کداقتصادی حقیقی که از قبل دریافت کردید استفاده کنید در غیر اینصورت باید درخواست انصراف از کداقتصادی حقیقی تان را از اداره امورمالیاتی پیگیر باشید.